Strandmustra

Mi másról is szólhatna a nyár elsősorban a Balatonnál, mint a fürdőzésről? Közép-Európa legnagyobb tava a legfrissebb időjárási előrejelzések szerint már június elején eléri azt a hőfokot, amibe a kevésbé fázósak már belemerészkedhetnek. A régió valamennyi strandját lehetetlen lenne felsorolni, de az biztos, hogy a tó bármely pontjához közel találhatunk fürdőzésre alkalmas helyet.

Balatoni strandok

Gyenesdiáson és Balatonfüreden kalandstrand épült, amely a kalandpark és a hagyományos strandok kombinációja, így gyarapítva a szabadidős tevékenységének a számát, míg Balatonlellén és Balatonszemesen gazdag élményelem-kínálattal bővítették ugyanezen lehetőségeket, de érdemes felkeresni Keszthely Balaton-alakú medencéjét is. Akik összekötnék a strandolást a bulizással, azoknak a siófoki Aranyparton található strand ajánlott, ahol mindig a legforróbb ütemek közepette lehet fürdeni.

Szabadstrandokat is találhatunk szép szerivel a Balatonnál, elsősorban a déli parton Balatonmáriafürdő és Balatonfenyves környékén, de az északi parton is akad erre példa (pl. Örvényes, Tihany - Gödrös). Érdemes még megemlíteni, hogy igen népszerűek a fürdőzők körében a Balaton Best térségének strandjai is (Balatonalmádi, Alsóörs, Csopak, Balatonfüred).

 

(Forrás: itthon.hu)