Stílusos Vidéki Szállodák - 3 különleges és csodás szálláshely a Balatonon

Nemrégiben létrejött egy új csoportosulás – a Stílusos Vidéki Szállodák elnevezésű láncolat, stílusos, magyarországi szállodák szövetsége, melyek családi kézben üzemelnek, vidéken találhatóak, vendég- és gasztronómiabarátok. A Balatonnál jelenleg három szálloda/panzió tartozik ide, a Gombás-kúria Balatonfüreden, az Óbester Panzió Badacsonyban, és a Káli Art Inn Köveskálon.

Ha megajándékoznánk magunkat egy balatoni utazással, nyaralással, és igényes, ízléses, hangulatos szállásra vágyunk, keressük fel e három fogadó valamelyikét.

>>> GOMBÁS-KÚRIA

Elsőként Balatonfüred esik az utunkba, itt érdemes felkeresni az Arácsi úton álló copf stílusban épült műemléket és Pósvári Gábort, a hely tulajdonosát.

Gábor három kutyájával mindenkit szívélyesen fogad, aki itt szeretne megszállni, parkolási lehetőség van, a szobákban pedig nem fogunk csalódni, ízlésesen berendezett belső terek és stílusos nyugalom vár ránk.

A Gombás-kúria a 18.század végén - 19. sz. elején épült nemesi borházként-nyári lakként. A közel kétszáz éves háznak gazdag múltja van, egykor a Gombás-családé volt, most pedig már műemléknek nyilvánították. Betekinthettünk egy olyan szobába, ahol nemrég szinte varázsütésre előtűnt a falakon az egykori tulajdonosok arcképe, és Füred régi szimbóluma, a szőlőfürt, mintha még mindig őriznék a hely szellemét.

Kint az udvaron egy régi napóra "szerkezete" áll a macskakövön, egykor így is mérték itt az időt. Mintha visszacsöppennénk a múltba, de modern és ízlésesen felújított verzióban.

A borpincék, fogadóterem, oktatóterem, drinkbár, wellness-részleg miatt remek helyszín lehet céges- és baráti társaságok összejöveteleinek, csapatépítő tréningeknek és továbbképzéseknek, születésnapi- és esküvői rendezvényeknek.

Nagyjából 30 főt tudnak elszállásolni, 11 két- ill. franciaágyas szoba és két udvari melléképület (2-2 lakóhelyiséggel, minikonyhával) tartozik az épülethez.

Mozgássérült vendégeket is várnak, szabvány szerinti útvonalak, külön szoba és fürdő áll rendelkezésére.

Gombás Kúria

8230 Balatonfüred, Arácsi út 94.

Telefon/Fax: 87/340-080

Mobil: 30/9317-522, 30/9534-299

Férőhely: 30 fő (15 szoba, 3 apartman)

E-mail: balatonfured@gombaskuria.hu

http://www.gombaskuria.hu/

 

>>> ÓBESTER PANZIÓ:

A Balaton északi partján továbbhaladva Badacsonyhoz érve megláthatjuk a dombon a szőlőtőkék és diófák által övezett Óbester Panziót, felérve gyönyörű panoráma fogad, és két kedves kutya.

Catharina & Zoltán Illés Svédországból költözött a Balatonra, feladva ottani életüket, és beleszerettek ebbe a panzióba és Badacsonyba, aminek már akkor Óbester volt a neve.

A legenda szerint ezen a helyen bujkált báró Simonyi József, ismertebb nevén Simonyi óbester, legendás hírű huszártiszt, akiről a boros pince feletti teremben egy festményt is elhelyeztek.

A családi panzió a Gombás-kúriához hasonlóan egy szintén közel 200 éves épületben üzemel, 8 szobából és 2 apartmanból áll, így huszonnégy vendégnek van hely, de ötvenen elférnek a grillétteremben és a borospincében.

Júniustól augusztusig pedig úgy is betérhet az Óbesterbe, ha csak enni szeretnénk valamit, hiszen van egy étterem is, ami nyáron nyitva tart. Ez őszre bezár, de szállóvendégeket a hidegebb évszakokban is szívesen fogadnak.

A fogadóban le sem lehet tagadni a svéd hatást, a tulajdonosok régen lakberendezéssel is foglalkoztak, a szálláshelyen kifinomult stílusérzék nyomai láthatóak. Van egy közös nagy nappali, egyben egy ebédlővel, a felső szinten pedig a szűk folyosóról nyílnak a barátságos kis szobák, melyek nemrég lettek felújítva. Az egyszerű, letisztult stílusban berendezett szobákhoz zuhanyzós fürdőszoba, légkondicionálás, TV, hűtőszekrény, hajszárító és ingyenes WIFI tartozik.

Borkóstolók, ünnepségek, esküvők és konferenciák helyszínének is ideális.

A közelben két golfpálya is működik, de jó helyen vagyunk akkor is, ha túrázni támad kedvünk, vagy két kerékre pattannánk, a közelben ugyanis biciklikölcsönző is üzemel.

Óbester Panzió

8261 Badacsony

Római út 203

GPS: +46° 47' 22.90", +17° 29' 24.35"

E-mail:            obesterpanzio@t-online.hu   

Telefon:          +36 30 213 02 25

 http://www.obesterpanzio.hu/

 

>>> KÁLI ART INN:

A Káli-medence középpontjában fekvő Köveskálon találjuk a Káli Art Inn-t, ami nem csak egy hotel, ha romantikus és idilli környezetre vágyunk, magasabb árkategóriában – esetleg meglepnénk egy hosszú hétvégével kedvesünket, érdemes betérni ide, relaxálni, vacsorázni, a kertben ücsörögve nézni a levendulán pihegő pillangókat.

A Káli Art Inn két fő épülete és néhány melléképülete a 17-18. században épült.  A főépületnek már több tulajdonosa volt, egykor tiszti kaszinóként is funkcionált. Most szinte eredeti állapotában áll, irodát és két lakosztályt foglal magában.

Az Art Innben tizennégy szoba várja a vendégeket, 2000 óta működik szálláshelyként, és öt éve üzemel az étterem.

2010-ben a Sunday Times a 100 legjobb európai szálloda közé választotta a Káli Art Inn-t és 2013-ra a tripadviser  utazói által az ajánlott szálláshely címet is elnyerték.

 

Káli Art Inn

 8274 Köveskál, Fő u. 8

Telefon: (36) 30 / 92 28 715

vagy: (36) 20 / 23 98 448

fax: (36) 87 / 46 84 12

mail@kali-art.com

http://www.kaliartinn.hu