Balatoni nyaralás gyerekekkel - Kaland- és élményparkok

Ha családosan, gyerekekkel indulunk a tóhoz, kihagyhatatlanok a kaland- és élményparkok. Hogy merre induljunk, kiderül cikkünkből.

Sokan indulnak el a Balatonhoz megrakott csomagtartóval és a hátsó ülésen egy kisebb gyereksereggel, nekik szól mostani cikkünk, avagy tipkeket adunk arra, hogyan kössük le az állandóan izgő-mozgó kicsiket, ha nem feltétlen azt szeretnénk, hogy a mindennapos program pusztán a Balatonban való pancsolás legyen.

 

A Balaton régióban megtalálható kalandparkok és a különböző tematikára épülő helyek felejthetetlen élményt, sőt, akár függőséget is nyújthatnak a gyerekeknek - megszerettethetjük velük a vizet és a sportolást. Az alábbi helyeken kipróbálhatják magunkat aranymosásban, patkódobásban, íjászkodásban, de van bobpálya, mászótorony, drótkötél-csúszda, paintball, vízidodzsem, valamint számos kötél- és kalandpálya is.

 

Tematikus parkok:

>> Vadnyugati hősök, aranymosás, lasszódobás - Westernpark

A Balatontól 4 km-re található Nemesvita, ide érkezve a Vadnyugat szele csap meg minket, itt található ugyanis a Westernpark. Kipróbálhatjuk többek között az aranymosást, késdobálást, lasszóhajítást és az íjászkodást, de szemtanúi lehetünk bankrablásoknak, indián rituáléknak, és szerveznek ragadozómadár-bemutatókat is. 

Westernpark:

Nemesvita, Kültelek 051/3
e-mail: info@westernpark.hu

Tel: 0036 20 41 41 252

Nyitvatartás:  Május 1. - augusztus 31-ig mindennap 10:00 – 18:00

 

>> Őslények árnyékában - Jurassic Park

Rezi egy Keszthelytől mindössze 10 km-re található kis település, amiről pedig mára elhíresült, az a nemrégiben megnyílt Dínópark, ez Magyarország első élethű dinoszauruszokat felvonultató tematikus élmény- és kalandparkja.

A 23 000 négyzetméteres park csodálatos helyen fekszik, négy hegy találkozásánál.  Itt visszamehetünk az időben 230 millió évet, amikor még az őshüllők éltek. Ezek a  dinoszauruszok kutatási munkák eredményeit figyelembe véve készültek, életnagyságukkal, hangjukkal, mozgásukkal próbálják a szervezők visszaadni a valaha volt dínók varázsát.

Az őslényeken túl  kötélpálya, mászófal, szörfszimulátor és csónakázó tó várja a gyerekeket Reziben.

Dino park:

Rezi, Ibolya utca 13

Telefon:  06 83 555-025

Nyitva tartás: mindennap 9:00 - 20:00

 

>> Vízi kalandpark Csopakon

Idén nyáron nyitott meg Csopakon Magyarország első vízi élményparkja, ahol egy 800 nm2-es vízre épített pályán teheti próbára mindenki az ügyességé - a tó felületén negyven pályarendszer szolgálja ki a látogatók igényét. Itt mindenki megtalálhatja a kedvencét: Csúszdázhatunk, falat mászhatunk, de használhatjuk a egyensúlygerendát, a kötélhintát vagy a katapultot - mindezt a vízen, így ha valakinek nem sikerül teljesítenie az akadályt, az bizony a Balatonba esik – persze ez egy meleg nyári napon inkább ajándék, mint büntetés.

Hűvösebb idő esetén a szervezők neoprém ruhákat biztosítanak a résztvevők számára, hogy ne fázzanak meg. A részvételi díj egységes és időtartamra vonatkozik, így nem érdemes egy percig sem leállni.

Megközelítés: álljunk meg a GYROPOLISZ Gyrosozó előtt, nézzünk a Balaton irányába, és meg is találtuk a vízi komplexumot.

Vízi Élménypark:

Csopak, Örkény István sétány 1. (csopaki strand)

Nyitva tartás: 2014. június 1-től 2014. szeptemberéig

mindennap 9:00 - 19:00

 

Kalandparkok:

- Balatoni Élménypark Nosztori

- Brázay-kalandpart, Balatonfüred

- Gyenesdiási ökokalandpark

- Kalandsziget, Tihany

- Paintball Centrum, Siófok

- Serpa kalandpark, Balatonfűzfő

- Zamárdi kalandpark

- Zánkaland Kalandpark, Zánka

- Zobori kalandoZoo, Zalaszabar

 

>> A bobozás élményét se hagyjuk ki, ha a Balatonnál járunk, ráadásul most már több helyen is megtapasztalhatjuk a gyors lefelemenetet: a balatonfűzfői bobpálya mellett már Balatonbogláron is beszálhatunk a bobokba. 

Balatoni Bob Szabadidőpark, Balatonfűzfő: http://balatonibob.hu

Balatonboglári bobpálya: http://balatonboglarbob.hu/

 

 

(fotók: hivalatos oldalak)