Villáminterjúk a Balatonról - Rezes Judit

Hétről hétre számunkra izgalmas és érdekes embereket kérdezünk arról, mit jelent számukra a Balaton, mit szeretnek benne és min változtatnának. Villáminterjúk.

Beszélgetés Rezes Judittal, a Katona József Színház színésznőjével.

 

 

 - Mit jelent számára a Balaton?

Természetesen először mindig a gyerekkorom jut eszembe.A családi nyaralások barátokkal, üdülőkben.És persze a táborok általános iskolás koromból Balatonfenyvesen.Sajnos eddig még nekem nem adatott meg,hogy a Balatonnál legyen egy kis házam. 

 


- Ha három szóval kellene jellemezni a Balatont, melyek lennének azok?

Iszapos (ezt gyerekként nagyon szerettem az iszapos nádas részeket). Kempingezés. Nosztalgia

 


- Melyik volt a legemlékezetesebb balatoni nyaralása?

- Nem is nyaralás,de örökre megmarad ez az emlék:Sárvárról utaztunk Miskolcra és ahogy mentunk a Balaton mellett megálltunk a kocsival.Családommal voltam gyerekként.Iszonyú nagy szél volt,hatalmas hullámok voltak,és mi bementünk a báttyám és édesapámmal a vizbe úszni,anyukám nagyon féltett minket,de hatalmas élmény volt a nagy hullámokba  beleugrani.

 

- Milyen balatoni helye(ke)t vagy programokat ajánlana az olvasóknak?

- Borászatban:Jáksi vagy a Szászi pincészet ,Tapolcai tavas barlang. Tihanyi Sajkodi strand.De mindent be kell barangolni a Balaton-felvidéken.

 


- Mit szeret a Balatonban?

- Nehezen vagyok meg víz nélkül,vagyis imádok úszni,búvárkodni.Ezért is szeretem jobban a természetes tavakat.Teljesen más hangulata van,mint egy uszodának.Szeretem,hogy itt van a közelben.És a miénk.

 

- Mit szeretne: mi ne tűnjön el (soha), és milyen változásnak, újításnak örülne a Balatonon?

- A szabad strandok ne tűnjenek el,a lángosos,hekkes bódék nélkül nem lenne a Balaton ugyanaz!