Villáminterjúk a Balatonról - Janza Kata

Hétről hétre számunkra izgalmas és érdekes embereket kérdezünk arról, mit jelent számukra a Balaton, mit szeretnek benne és min változtatnának. Villáminterjúk.

Beszélgetés Janza Kata színésznővel.

 

- Mit jelent számára a Balaton?

 - Egy szóban: a nyarat. Kislányként, kamaszként és felnőtt nőként is sok szép emlékem fűződik a balatoni nyarakhoz. Víz közelében tudok igazán kikapcsolódni és feltöltődni, így most is fontos „menekülőút” számomra a magyar tenger. Most már a gyermekeimmel, nagylányommal Jankával, és kisfiammal Samuval utazunk. Janka inkább a barátaival tűnik el, hiszen már tizenhat éves, de Samuval remek közös programokat tudunk kitalálni a vízpartra.



- Ha három szóval kellene jellemezni a Balatont, melyek lennének azok?

- Nyár, pihenés, móka.



- Melyik volt a legemlékezetesebb balatoni nyaralása?

- Nem tudok egyet kiemelni, mindegyik hosszabb nyaralásomhoz a Balatonon szép emlékek fűznek. Más szerelmes tini lányként, feleségként és anyaként megfordulni a vízparton. Mindegyiknek megvan a maga szépsége.



- Milyen balatoni helye(ke)t vagy programokat ajánlana az olvasóknak?

- Inkább az északi partot szeretem. Tihany és Balatonfüred nagy kedvenceim. Sétákat, finom borokat, és kellemes strandokat biztosan tudok ajánlani, no meg gyerekes szülőkét a Tagore sétányos a hattyúetetést és a kompozást, amit Samu nagyon szeret.



- Mit szeret a Balatonban?

- Igazi kikapcsolódást jelent számomra, úgy hogy itthon vagyok.



- Mit szeretne: mi ne tűnjön el (soha), és milyen változásnak, újításnak örülne a Balatonon?

- Több színházi programnak jobban örülnék. Klassz lenne ha egyszer pl. az idén Szegeden játszott Elfújta  a szél című előadásunk főszerepében mondjuk Siófokon is bemutatkozhatnék.