Balaton Fesztivál

Információ

2013. április 6. - 2013. április 7.

Leírás

Április első hétvégéjén, 6-án és 7-én hamisítatlan Balaton-érzés lengi át a Gellért szálló összes termét. A Balatoni Fesztivál nyarat varázsol az eddig a hidegre sikeredett tavaszba a "magyar tenger" legjobb borászait, éttermeit és egyéb gasztronómiai kínálatát felsorakoztatva. A több mint félszáz kiállító közt bemutatkoznak továbbá a Balaton turisztikai nevezetességei, vendéglátóhelyei. Mindemellett lesz koncert, retro-disco, hekk, keszeg, lángos, fröccs, tombola és palacsinta.

Magyarország vízrajzának meghatározó eleme, legnagyobb tava. Típusa szikes tó, Eurázsia legnyugatabbra fekvő ilyen jellegű tavainak egyike. 77 km hosszú, szélessége 1,3-14 km között ingadozik, átlagosan 7,8 km, felülete 594 km. Ez a száraz adatsor önmagában nem indítja be a fantáziánkat, bár sejthető, hogy a Balatonról van szó. A füredi móló, a badacsonyi hegyoldal, egy gyöngyöző fröccs a tihanyi révnél, egy tejfölös lángos a zamárdi szabadstrandon vagy egy hekk a földvári kikötőnél - ezek hallatán rögvest útra kelne az ember, hogy mielőbb a Balaton parton teremjen. Bár az időjárás még nem indokolja, de a nyár közeledtével egyre nagyobb a vágy, hogy újra átélhessük a Balaton-érzést.

Ezt igyekszik most a Gellért szálló patinás falai közé varázsolni, meghívva Magyar tenger környékének legismertebb reprezentánsait, a gaszto, turiszika, vendéglátás, vizisport világából. Itt lesz ezen a hétvégén például a Balaton öt legnevesebb és legjobb étterme, így a Chateau Visz Gourmet Étterem, a Kistücsök Étterem, a Söptei Pincészet és Étterem, a Trattoria Chianti, a Kővirág Panzió és Étterem. Felsorakoznak a legjobb borászatok és egy komplett "kézműves ízek piaca" is várja majd az érdeklődőket. A strandbüféket a Gellért tölti meg balatoni fogásokkal, finomságokkal, s lesznek előadások - minden, ami Balaton - különféle témájú, de a régióhoz kapcsolódó érdekességekkel. Színesíti a programot Léber Barbara, a méltán elismert tervező divatbemutatója, álomszép modellekkel. S lesz zene is: Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar koncertje, sok-sok slágerrel. A program elmaradhatatlan része a balatoni nyarakat idéző retro-video-disco ugrálós és összeborulós dalokkal. Vasárnap családi programokkal, mozival folytatódik a fesztivál. A Balaton ízei Sunday brunch pedig korlátlan étel és italfogyasztással - 10 féle balatoni bor, sör, üdítő és ásványvíz - várja a vendégeket a régió finomságaival. Mindez tehát 2013. április 6-7-én, szombaton és vasárnap, a Gellért szállóban.

Szombati program:
18:00 Előadások - Minden, ami Balaton - különféle témájú, a Balaton régióhoz kapcsolódó érdekességek.
20:00 Fürdőruha bemutató - Léber Barbara, az elismert tervező divatbemutatója álomszép modellekkel.
"Minden Nőben van valami különleges, amit lehet és kell is hangsúlyozni."
21:00 Tombolasorsolás megannyi nyereménnyel
22:00 Koncert - Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar koncertje, sok-sok sláger között a Nekem a Balaton a Riviéra is elhangzik.
23:00 Videó diszkó -Balatoni nyarak vérpezsdítő diszkójában DJ Smash retró partija vár.

Vasárnapi program:
Több mint 50 kiállító bemutatója a "Strandon", a Gellért Hotel összes termében.
A Balaton legjobb borászatai és kézműves sörfőzdéje
Balatoni halak sütödéje
Manufaktúrák kézműves sajtokkal, kolbászokkal és csokoládékkal
Bio áruk közvetlenül az őstermelőktől a Balatonfüredi és Hévízi Termelői Piacról
Levendula méz, zselé, szörp, gyógyborok, gyógyteák Tihanyból
Kézműves kerámia, mézes gyertyák, textiltermékek, ajándéktárgyak
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a keszthelyi Tourinform programajánlatai
Balatoni szállodák szállásajánlatai
Vizi és egyéb sport ajánlatok

Fesztiválbelépő: 1990 Ft
Büfé belépő: 6590 Ft
Vendéglő belépő: 13990 Ft

Helyszín: Gellért szálló.
Budapest