Cigányszerelem

Ismertető:

Valahol Erdélyben, egy magyarok, románok és cigányok lakta területen él Zórika, Dragoján Péter vidéki földbirtokos lánya, és esküvőjére készül a szomszéd gazdag paraszt fiával, Gáborral. A ceremóniára azonban váratlanul betoppan Józsi, Zórika gyerekkori szerelme, aki a közeli cigánysor viskóiból verekedte fel magát egy vidéki város elsőszámú prímásává. A tervezett házasságot elsöpri a régi szerelem, és Zórika minden társadalmi elvárást felrúgva megszökik Józsival, hogy kövesse őt a cigánytáborba. A szökést nem csupán a megszégyenült örömapa és az elhagyott vőlegény nézi rossz szemmel, hanem Józsi korábbi szeretője, Ilona, a vidéki primadonna is, aki attól sem riad vissza, hogy hívatlanul megjelenjen Dragoján Péter birtokán....

A Cigányszerelemben három különböző kultúra, három egymással összebékíthetetlen világ találkozik és ütközik egy romantikus szerelmi történetbe ágyazva. Mint minden remekmű, Lehár operettje is túlmutat önmagán: a szabadságvágy, a boldogságkeresés örök témáját kiszélesíti azzal a történelmi tapasztalattal, hogy mennyire sérülékeny és egyben milyen magától értetődő is lehet a különböző etnikumok békés egymás mellett élése.

A szerző operai igényű zenei világa grandiózus tablókban, szenvedélyes és fájdalmasan szép szólókban és duettekben bontakozik ki a Cigányszerelemben, olyan felejthetetlen számokkal, mint a Messze a nagy erdő, vagy a Vad cigánylegény vagyok. Az operett-irodalom egyik főművét nagyszerű szereposztásban láthatják az Operettszínház színpadán, Béres Attila rendezésében, aki itt a jekatyerinburgi Sverdlovsk Zenés Színház, majd a Szegedi Szabadtéri Játékok után állítja színpadra a művet.

A BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZ előadása

Bemutató időpontja:

2011. október 20., Budapesti Operettszínház

Stáblista

Zeneszerző:
Szövegíró:
 
Magyar Szöveg:
Rendező:
 
 
Színész:
 
Ilona
Kalocsai Zsuzsa (vidéki primadonna)
Józsi
Dolhai Attila (cigányprímás)
Józsi
Vadász Dániel (cigányprímás)
Dragoján Péter
Faragó András (erdélyi földbirtokos)
Dragoján Péter
Jantyik Csaba (erdélyi földbirtokos)
Zórika
Fischl Mónika (a lánya)
Zórika
Lukács Anita (a lánya)
Berta
Lehoczky Zsuzsanna (nevelőnő)
Jolán
Peller Anna (Dragoján unokahúga)
Jolán
Szendy Szilvi (Dragoján unokahúga)
Tivadar
Csonka András (vidéki színész, rendező, szövegíró)
Tivadar
Szabó Dávid (vidéki színész, rendező, szövegíró)
Gábor
Boncsér Gergely (Zórika vőlegénye)
Gábor
Vadász Zsolt (Zórika vőlegénye)
Kutula
Verebes István (cigányvajda)
Mihály
Léna
Csengeri Ottilia (cigányjósnő)
Pista
Díszlettervező:
Jelmeztervező:
Játékmester:
Dramaturg:
Zenei Vezető:
Karmester:
 
Karigazgató:
Koreográfus:
Koreográfus-Asszisztens:
Rendezőasszisztens:
További előadások: