A Csokifagyi Napja

Idén első alkalommal, hagyományteremtő jelleggel kerül megrendezésre a Csokifagyi Napja, igazodva a nemzetközi trendhez. Évek óta ezen a napon ünneplik a csokoládé ízű fagylaltot a világ számos pontján, és ennek apropóján idehaza több helyen is csak a felébe kerül majd a fagyi.

A Szeretem a csokit blog csapata, azaz Kovács Ádám és Kovács Gergely idén a csoki fagyi napjával igazodott a nemzetközi naphoz. Remélik, hogy mindenki eszik 1 gombóc csokoládéfagyit, ami máig a legkedveltebb TOP 5 íz egyike.

Ezen a napon legalább ötvenszer szerez örömet a csokoládéfagyi azoknak, akik vesznek egy gombóccal, ugyanis kutatók szerint legalább 50 alkalommal nyalunk bele egy gombóc fagyiba, mire az elfogy. Pontosan ennyi azaz 50% kedvezményt kapnak a fagyizóktól azok, akik ezen a napon ellátogatnak a résztvevő cukrászdákba.  Összesen 12 megyében lesz lehetőség kedvezményesen fagyit vásárolni. Azonban csak a helyben fogyasztott fagyira érvényes az ajánlat, ott viszont annyit ehettek, amennyi csak belétek fér.

 



A Csokifagyi Napjához csatlakozott fagyizók és cukrászdák is fontosnak tartják a jó minőségű alapanyagok használatát, és a vevők egyedi igényeit. Ezért is van már vegán és cukormentes fagyi is több csatlakozónál.

A kezdeményezéshez nemcsak cukrászdák jelentkeztek, hanem egy nagy áruházlánc is. Az Auchan több, mint 10 üzlettel egyedüli multiként csatlakozott. A cukrászataikban a mai trendeknek megfelelő technológiával, cukrászok által készített minőségi alapanyagok felhasználásával készülő fagyi várja a vásárlókat.

A fagyizók teljes listája a Facebook-eseményben lesz elérhető a Csokifagyi Napján, azaz június 7-én, de a jelenlegi lista itt már elérhető.

További infókat még erre is találtok!