A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén Múzeumok Majálisával, a Pesti Vigadó nyílt napjával, a Kiscsoport zenekar lemezbemutató koncertjével, a Miniversum szülinapjával, Charity Fest 2019 adományfesztivállal és az Undipofikkal várnak benneteket.

Május 17., péntek

Undipofik

Május 16-tól a mozikban

Létezik egy varázslatos hely, Undifalva, ahol a furcsa a normális és a tökéletlenség a legjobb dolog. Itt éldegél Moxi, a csinos plüsspofi barátaival. Élete klasszabb már nem is lehetne, ám egyre többet mereng azon, vajon létezik-e bármi az Undifalva szélén elterülő hegyek túloldalán. Maga köré gyűjti legjobb pajtásait, és nekivágnak az ismeretlennek. A kis csapat végül a Tökéletesség városában, a hibátlan játékok világában köt ki, ahol nehéz megmérettetéseken kell részt venniük.
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Leonardo Pizsamaparti

Central Passage - május 17., 19.00

A reneszánsz mester halálának 500. évfordulója alkalmából rendezett nagyszabású interaktív kiállítás kísérőrendezvényeként rendezik meg különleges időszaki Da Vinci Pizsamapartit. Az 1000 m2-en elterülő élménykiállítás nem csak a Mona Lisa festőjeként mutatja be Leonardot, hanem egy saját idejét több száz évvel megelőző, ezerarcú tudósként.

Május 18., szombat

Miniversum szülinapi fesztivál

Miniversum - május 18-19., 9.00 - 19.00

A világ egyik legnagyobb modellvasút és terepasztal kiállítása ezen a hétvégén ünnepeli az 5. születésnapját! A játszóházban 10 órakor indul a buli, ahol interaktív zenés-bábos foglalkozással, Miniversum kvízzel, kulisszák mögötti tárlatvezetéssel, digitális vonatozással és éjszakai díszkivilágítással várnak benneteket az ünnepi esemény alkalmából.

Charity Fest 2019 - Az adományfesztivál

Dürlin Rendezvénypark - május 18., 9.30 - 18.00

A Charity Fest 2019 egy adományozói fesztivál, a kezdeményezés a civil szervezetek munkájának fontosságára szeretné felhívni a figyelmet. Az étel- és italjegyek vásárlásával, illetve az esti koncertbelépővel támogathattok három kiemelt civil szervezetet. A Dürlin Rendezvényparkban nap közben ingyenes programokkal, gyerekkoncertekkel, közös főzéssel, sportprogramokkal, bringaszereldével, színházi eseményekkel, véradással és kitelepülő civil szervezetek sokaságával várnak benneteket. 10 órától az Eszter-lánc mesezenekar, 11 órától a Rutkai Bori Banda, 16 órától a Hahó Együttes ad koncertet.

Virágbomba és bogárhotel - Családi nap

Kassák Múzeum - május 18., 10.00 - 13.00

Városi kertészkedés a Zichy-kastély udvarán Szikra Renáta gerillakertész vezetésével, melynek során új funkciót találhattok a régi fogmosó pohárnak és a megrepedt teáskannának. S hogy a hasznos rovarokat is becsalogassátok városi kertbe, bogárhotelt barkácsolhattok nekik.

Múzeumok Majálisa

Magyar Nemzeti Múzeum - május 18-19., 10.00 - 18.00

A 24. Múzeumok Majálisán több mint száz múzeum és kiállítóhely veszi birtokba a kertet és a múzeum klasszicista épületét, ahol színes programokkal, koncertekkel, kézművesvásárral, fesztiválhangulattal várnak benneteket. Belülről megnézhettek egy muzeális Nysa mentőautót, felülhettek egy velocipédra, felölthettek egy tűzoltó-, vagy postásegyenruhát vagy gázálarcot, ősállatot varázsolhattok, és zsírkőből amulettet faraghatok. A viseletbemutató után lovagi felszerelésbe bújhattok, barokk és reformkori ruhában pózolhattok, részt vehettek bányamanó-képzésen, rajzfilmfigurákat színezhettek, gyöngyöt fűzhettek, bűvésztrükköket tanulhattok vagy éppen szalmát fonhattok. A gyerekeket a Hahó Együttes és a Veronaki szórakoztatja majd a legújabb lemezével.

8. Nyitott Ház

Pesti Vigadó - május 18., 10.00 - 19.00

Ingyenesen látogatható koncertekkel, előadásokkal, felnőtteknek szóló designer workshopokkkal, idegenvezetésekkel, kiállításokkal várnak benneteket egész nap a Pesti Vigadó nyílt napján! A kicsiket népi játékokhoz és mesterségekhez kapcsolódó kreatív foglalkozások, családi épületséta, valamint Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncert várja.

Állati Kölyöknap

AsiaCenter - május 18., 10.00 - 19.00

Május 18-án, szombaton 10 órától ingyenes családi programok, zenés-táncos műsorok, kvízjátékok és koncertek várják Budapest egyik legnagyobb bevásárlóközpontjába az érdeklődőket. Többek között színpadra lép az Apacuka zenekar, Lui bűvész és a nagy nevettető, Ricsi Bohóc, valamint az Animal Cannibals, illetve a New Level Empire is.

Lennél a szomszédom? - Korhatár nélküli családi délelőtt

Műcsarnok - május 18., 10.30

A foglakozáson háznegatívokat készíthettek, az agyagba gipszet önthettek, az öntvényeket kifesthetitek, majd egy szép nagy papíron megtervezhetitek, ki hol fog lakni. Járdákat, utakat, parkokat, kertek és mezőket rajzolhattok és színezhettek a közösen felépített településen.
A családi napok programjaira a kiállításra megvásárolt jegyek érvényesek, 7 éves kor alatt a részvé­tel ingyenes.

Boribon muzsikál minikoncert

Bartók Pagony - május 18., 10.30

Mulassatok Boribonnal és barátaival! A koncerten a Boribon muzsikál lemez dalait hallhatjátok majd gitár kísérettel. Dalolni és a bábokat életre kelteni Mórocz Adri fogja.

A Sas-hegy hüllői

Sas-hegyi Látogatóközpont és tanösvény - május 18., 11.00

Fali gyíkok, zöld gyíkok, fürge gyíkok és Magyarország leghosszabb siklója a kaszpi haragossikló is mind élnek a Sas-hegyen – kis türelemmel és szerencsével a túrán személyesen is meggyőződhettek róla!

Varázsszőnyeg

Magyar Nemzeti Galéria - május 18., 11.00 - 12.30

Szállj fel varázsszőnyegre és kalandozz a múzeumban, ahol mindig valami újat fedezhetsz fel. Egy játékos családi programra várnak benneteket, ahol együtt alkothattok a kiállítótérben. A foglalkozás magában a kiállítótérben zajlik, így az alkotáshoz közvetlenül a művek nyújtanak inspirációt.
Ezen a délelőttön ingyenesen látogatható a múzeum 3. szombati kedvezményével.

Gyerekprogramok a Gourmet Fesztiválon

Millenáris - május 17-19., 14.00 - 19.00

A családi gasztro-fesztiválon kicsik és nagyok is megtalálják a maguk ízlésének valót. Míg apu és anyu végigkóstolhatja Magyarország legjobb ízeit, a gyerkőcök megtehetik az első lépéseket a konyhaművészet rejtelmeibe. Lesz Ínyencház főzőiskola, Kerek perec gasztronómiai játszótér és Babakonyha is.
A gyerkőcöknek a belépés 14 év alatt ingyenes.

Május 19., vasárnap

Klárisok duó mesekoncertje

PannKa Közösségi Tér - május 19., 10.00

A Klárisok zenekar gyerekműsoraiban jól ismert gyerekdalaink és mondókáink gyöngysorként felfűzve, szövegeik, dallamaik és szimbólumaik segítségével, szinte önmaguktól rendeződnek egységes egésszé. A mesekoncertek során a gyermekpszichodráma módszereit felhasználva a fantáziára, szerepjátékra, valamint a mintha-élményre helyezve a hangsúlyt közös énekléssel, játékkal, interaktív módon, együtt alkotják meg a mindannyiunk számára biztonságos útmutatásként szolgáló mesét. A koncert után kézműves foglalkozással várnak benneteket!

Családi Nyílt Nap a Honvéd Lovardában

Pasaréti Honvéd Lovarda - május 19., 10.00 - 13.00

A nyílt nap alkalmával szeretettel várnak minden ló és lovaglás iránt érdeklődőt a pasaréti lovardába. Felvonul a lovasiskola, lesznek lovas bemutatók és a gyerekek kipróbálhatják a pónilovon és nagylovon való lovaglást. Minden program ingyenes.

Kiscsoport zenekar: Végre valami érdekes - lemezbemutató koncert

A38 - május 19., 10.30

A kinderground zene hazai képviselője, a Kiscsoport zenekar 5. szülinapját ünnepli. Ebből az alkalomból mutatja be legújabb, átmenetileg egyetlen, és egyben kedvenc lemezének anyagát. Lesz minden: pop, rock, jazz, latin, reggae, és teljesen alternatív hangzások is. A vattacukrot evő bolhától kezdve az esténként pityergő pitbullon át a durabele buszról is hallhattok majd, vagy épp a holdat kenhetitek be gondolatban szilvalekvárral.

A légtornász egy napja - Új a cirkusz

Müpa - május 19., 11.00 és 15.00

A Műhelytitkok előadások bepillantást engednek a próbák mindennapjaiba és a zenei folyamatokba. Hogyan telik az akrobata egy napja? Mire gondol, amikor ég és föld között lebeg? Mi ad erőt neki ahhoz, hogy emberfeletti erőfeszítéssel megteremtse a könnyedség illúzióját? A Recirquel Társulat ezúttal gyerekeknek mesél a cirkuszról.

Oroszlánvadászat Pesten

Kálvin tér - május 19., 13.00

Pampalini, a nagy vadász Budapestre érkezik, hogy kalamajkákba keveredve levadásszon közel száz kőoroszlánt a Kálvin tértől a Lánchídig. Mialatt a kicsik a kezükbe kapott oroszlánfotók segítségével felkutatják a vadakat, a felnőttek is megismerhetik a főváros ragadozós történeteit.

Macskafogó

MU Színház - május 19., 16.00 és 18.00

M. M. U. (Mickey Mouse után) 2019.-ban az X bolygó egereit a teljes pusztulás fenyegette. A macskák jól szervezett, tökéletesen felszerelt bandákba tömörülve, pimaszul semmibe véve a jogot és a rendet, felrúgva a macskák és egerek közötti történelmi konvenciókat az egértársadalom végső felszámolására törekedtek. Ám az egerek teljes megsemmisülésének horizontján, amikor már a bolygó elhagyásának gondolatával kezdtek foglalkozni a legtudósabb egérfők, váratlanul új reménysugár ragyogott fel...

Mozdítsd Európát!

Szabadság tér - május 19., 16.00 - 22.00

Egy hatalmas buli keretében tehetsz most azért, hogy sokan és tudatosan szavazzanak a május 26-i Európa Parlamenti választáson! A családi programokkal és koncertekkel egybekötött mozgósító eseményen többek között a Lashe Shave, a noÁr és a Kistehén zenekar hangol aktivitásra! Emellett segítséget kaphattok ahhoz, hogy minél többeket tudjatok szavazásra buzdítani az utolsó héten.