A Nagy 2021-es Pagony kvíz

Az előző évekhez hasonlóan idén is nagy kvízzel indítja az új évet a Pagony. Ha elég figyelmesen olvastad a könyveket és az ajánlókat, akkor gyerekjáték a megfejtés. A kvíz nyertese egy igazán menő könyvcsomaggal lesz gazdagabb!

Vegyél elő tollat és papírt! Írd fel a válaszok megadott betűit, és olvasd össze a megfejtést! Figyelem, a kettős betűk - mint a cs, gy, ny, sz - egy betűnek számítanak! Ha elbizonytalanodsz, csak kattints a belinkelt cikkre, és minden választ meg fogsz találni bennük! Biztosan ismerősek lesznek a kérdések, hiszen ezeket a cikkeket olvastátok a legtöbben a Pagony oldalán 2021-ben.

Ha megvan a megfejtés, küldd be a jatek@pagony.hu címre február 14-ig, mert a helyes megfejtők között egy olyan 5 db-os könyvcsomagot sorsolnak ki, amit a tavaly megjelent Pagony- vagy Tilos az Á-könyvből ti magatok állíthattok össze!

 

 

Megvan a toll és a papír? Akkor hajrá!

1. 2021-ben két Pagony-társas is Ország játéka díjat nyert. Az egyik a Kuflik és az esőtánc volt. Emlékeztek, melyik volt a másik? A válasz harmadik betűjére van szükséged. (Figyelem, a megfejtés két szóból áll! A helyes válasz az egyik legnépszerűbb Pagony-karakter nevének harmadik betűje lesz.)

2. A karanténidőszak rengeteg írót ihletett meg, legnagyobb örömünkre köztük volt Wéber Anikó is. Tudod-e, melyik sorozat része az ÖrökszerdaZseblámpás Könyvek, Abszolút Könyvek vagy Abszolút Töri? A válasz negyedik betűjére van szükséged.

3. Ismeretterjesztő könyvekből sem volt hiány 2021-ben. Emlékszel, milyen állat szerepel Gemma Elwin Harris univerzumos könyvének borítóján és címében? A válasz harmadik betűjére van szükséged.

4. Hatalmas siker volt a Babaróka karácsonya, de nem ez volt az egyetlen új rész a sorozatban tavaly. A Babaróka melyik szereplőjéről született lapozó 2021-ben? A válasz első betűjére van szükséged.

5. Sokat kellett várni, de megérte! 2021 telén négy új Julia Donaldson lapozó érkezett a boltokba! Milyen állatszereplő épít hóembert a Tölgyerdő meséi sorozat legújabb részében? A válasz első betűjére van szükséged.

6. Pacirajongók, figyelem! Hogy hívják a Csoda nevű, bolondos ló barátját Czigány Zoltán meséjében? A páros 2021-ben saját kártyajátékot is kapott! A válasz utolsó betűjére van szükséged.

7. Az időutazás szerelmeseiről sem feledkeztünk meg! Milyen évszakban játszódik az Időtükrön át sorozat első része? (Megálljatok, tolvajok!) A válasz első betűjére van szükséged.

8. És végül: Ki tervezte az Abszolút elfelejtett szavak című, hihetetlenül sikeres Pagony-társast? A válasz negyedik betűjére van szükséged.

 

 

Olvasd össze a nyolc betűt! Képzeld, ő lesz a nemsokára megjelenő Kufli-mesék egyik címszereplője! A megfejtést küldd el a Pagonynak, hogy nyerhess!

A nyertest e-mailben értesítik majd, a nevét pedig a Pagony oldalán közzé is teszik a sorsolás után.

Jó fejtegetést!