Állatkertet a karácsonyfa alá!

Képletesen szólva akár az egész Állatkert is odaférhet a karácsonyfa alá, ha valaki valamilyen állatkerti ajándékkal, és ezen keresztül felejthetetlen állatkerti élményekkel ajándékozza meg szeretteit.

A Fővárosi Állat- és Növénykert, illetve az Állatkerti Alapítvány a közelgő karácsonyhoz kapcsolódóan több akciót is hirdetett nemrégiben. Olyan ajándékötleteket javasolnak, amelyekkel nagy örömet lehet szerezni az állat- és állatkertbarátoknak. Nagyszerű karácsonyi ajándék lehet például egy éves vagy négyévszakos állatkerti bérlet, vagy egy állatkerti szolgáltatásokra beváltható utalvány.

Egy további karácsonyiajándék-ötlet az Állatkert lakóinak jelképes örökbefogadása. A kiválasztott állatról az Állatkerti Alapítvány a megajándékozandó nevére szóló oklevelet állít ki, amelyhez az állat életrajzi lapja és fényképe, illetve egy nevelőszülői kártya is tartozik: ezzel lehet részt venni az állatkerti nevelőszülők számára évente két alkalommal megrendezett különleges programon, az Állatkerti Nevelőszülők Találkozóján. Ezekhez a találkozókhoz „szülői értekezlet” is tartozik, amelyen a gondozók beszámolnak a kiválasztott állat mindennapjairól, és arról is, hogy milyen csínytevéseket hajtott végre a közelmúltban. További infó itt.

Arun, az Állatkert kiselefántja, aki nemrégiben ünnepelte 3. szülinapját. A kép illusztráció! Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert

 

A karácsony egyik jelképe a fenyőfa, illetve a karácsonyfa, így az Állatkerti Alapítványnál ezúttal az Állatkert parkjában álló néhány fenyőt is örökbe lehet fogadni jelképesen. Összesen öt faegyed közül lehet választani, akik mind a karácsonyhoz kötődő nevet kaptak: Elfie, a tarkakérgű fenyő, Grincs, a himalájai selyemfenyő, Kevin, az araukária, Merry, a mandulafenyő és Noel, a japán erdeifenyő. A jelképes fenyőfa-örökbefogadással az Állatkerti Alapítvány szándéka szerint azoknak szeretne alternatív ötletet adni, akik karácsonykor évről évre vacillálnak az igazi karácsonyfa, a műfenyő vagy más megoldások között. További infó itt.

A távol lakó családtagokkal és barátokkal normális körülmények között sem mindig sikerül karácsonykor személyesen találkozni. Most pedig, amikor a koronavírus-járvány második hulláma miatt a közvetlen érintkezést minimálisra kell csökkenteni, még kevesebb a lehetőség. De azoknak is széppé lehet tenni az ünnepét, akikkel nem lesz alkalom személyesen találkozni. Erre nyújt lehetőséget az Állatkerti Alapítvány képeslapküldő szolgálata. A zsiráfos képeslapot az ajándékozó nevében postázzák a megadott címre, Juhász Gyula Karácsony felé című versének egy versszakával kívánva boldog karácsonyt és békességes új évet. További infó itt.

A tavasszal született kis vombatgyerek. A kép illusztráció. Forrás: Facebook / Fővárosi Állat- és Növénykert

 

Az Állatkerti Alapítvány adventi nyereményjátékot is hirdetett. Lényegében egy virtuális adventi kalendáriumról van szó. December 1-től 24-ig minden nap megjelenik az adventi naptár az alapítvány Facebook és Instagram oldalán, az aznapi ajándékkal, amit a napi bejegyzést megosztók között sorsolnak ki. További infó itt.

A felsorolt ajándékokat az Állatkertnek a bezárás alatt is folyamatosan működő jegypénztárában is megvehetjük (itt az ajándékutalványokat vásárolhatjuk meg, naponta 9-től 16 óráig), az Állatkerti Alapítvány örökbefogadási irodája és az ajándékbolt pedig 10 és 16 óra között tart nyitva. A szolgáltatások azonban az interneten is elérhetők.

Az állatkerti ajándékokkal pedig nemcsak a megajándékozottnak szerzünk örömet, hanem egyúttal az Állatkertet is támogatjuk: a városligeti intézménynek ugyanis a kényszerű zárva tartás miatt minden segítség jól jön.


(Fővárosi Állat- és Növénykert Marketing és Kommunikációs Osztálya)