Családi filmek péntekre

Karácsony első napján nem túl meglepő módon továbbra sem lesz hiány a karácsonyi filmekben. Megnézhetjük a Reszkessetek, betörők! második részét, a Karácsonyi lidércnyomás című animációs alkotást és a Kelekótya karácsony című családi vígjátékot is.

A szépség és a szörnyeteg

RTL Klub – december 25., 11.05
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A varázslónő szörnyeteggé változtatja az ifjú és hiú herceget, a személyzetet pedig beszélő használati tárgyakká. A kastélyába zárt szörny csak az igaz szerelem által szabadítható fel. Az egyetlen esélye, amikor találkozik Belle-lel, az okos és gyönyörű lánnyal, aki az apja helyett feláldozva magát vállalja a rabságot a szörnyeteg kastélyában. Félelmeit leküzdve Belle összebarátkozik az elvarázsolt személyzettel, majd meglátja a szörnyeteg rémisztő külseje mögött a gyöngéd herceget.

Ivan, az egyetlen

HBO – december 25., 13.20
7 éven aluliaknak nem ajánlott!

Ivan egy nagyon különleges emberszabású majom. Egy száznyolcvan kilós ezüsthátú gorilla, aki Stellával, az elefánttal, Bobbal, a kutyával és más különféle állatokkal osztja meg élőhelyét az egyik külvárosi bevásárlóközpontban. Csupán néhány emléke van a dzsungelről, ahol fogságba ejtették. Ám minden megváltozik, amikor megérkezik Ruby, a bébielefánt. Ivant mélyen megérinti a kis Ruby sorsa, akit most szakítottak el a családjától a vadonban – és emiatt megkérdőjelezi az egész életét.

Karácsonyi lidércnyomás

RTL II – december 25., 13.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Az Ünnepek Birodalmában Rosszcsont Jack uralkodik. Halloween város polgármestereként a frászt hozza az emberekre, de már nagyon elege van a fárasztó elfoglaltságból, az egyre unalmasabb rémisztgetésből. Amikor hírét veszi az elbűvölő Karácsonyvárosnak, megérlelődik benne a gondolat, hogy a saját irányítása alá vonja karácsony ünnepét. Ám a legjobb tervbe is hiba csúszhat. Hiába teszi el az útból a Mikulást, rá kell jönnie, hogy a helyettesítése nem gyerekjáték. A megszokott ajándékok helyett nem semmi meglepetések várják a gyerekeket a karácsonyfa alatt...

Kelekótya karácsony

Filmcafe – december 25., 15.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Luther Kranknek tele a hócipője a karácsonnyal. Feleségével egyetértésben úgy dönt, hogy fittyet hány a szomszédság elvárásainak meg a decembertáji közerkölcsnek, és melegebb éghajlatra utazik a szeretet ünnepének cirkusza elől. Már kész az utazólista, és haragosuk lett az egész utca, amikor a házaspár Peruban élő lánya bejelenti, hogy odahaza szeretne karácsonyozni. A Krank házaspárnak egy napja van arra, hogy helyreállítsa a békét az utcabeli családokkal, és meghitt karácsonyi otthont teremtsen – hóemberestül, ajándékostul, cukormázastul.

Shrek 2.

TV2 – december 25., 16.10
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A tűzokádó sárkány és a gonosz Farquaad nagyúr legyőzése után Shrek, a zöld öklű öldöklő, mindenki kedvenc ogréja ezúttal élete legnehezebb feladatával szembesül: el kell fogadtatnia magát apósával és anyósával. A nászutat követően ugyanis Shreket és Fionát meghívás várja a lány szüleitől Túl az Óperencián birodalmába. Felkerekednek hát a levakarhatatlan Szamárral, hogy kilépjenek az ünneplő tömeg elé, csakhogy Túl az Óperencián még senki nem tudja, hogy a királylány a varázslat megtörtével kissé máshogy néz ki. Harold, a király bizony másképpen képzelte el lánya jövőjét – és a sajátját is. És itt jön a képbe a varázslatos hatalmú Jótündér, az elbűvölő (?) Szőke Herceg, no meg a legendás bérgyilkos, Csizmás Kandúr…

Jégvarázs

RTL Klub – december 25., 18.50
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Amikor egy gonosz varázslatnak köszönhetően a királyság az örök tél fogságába esik, Anna, a félelmet nem ismerő optimista összeáll az extrém hegyi emberrel, Kristoff-fal és az ő hűséges rénszarvasával, Svennel, hogy közösen megtalálják Anna testvérét, Elsát, a Hókirálynőt, és véget vessenek fagyos varázslatának. Az Everesthez hasonlítható körülmények közt titokzatos trollokkal és a lenyűgöző, igazán vicces Olaf nevű hóemberrel is találkoznak. Annának és Kristoffnak mágikus kalandokkal kísért útjukon a természet erőivel kell dacolniuk, hogy megmentsék a királyságot a teljes pusztulástól.

Reszkessetek, betörők! 2. – Elveszve New Yorkban

TV2 – december 25., 21.05
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A világ legtalálékonyabb és legrosszabb kissráca ismét bajba keveredik. Ezúttal a repülőtéren vész el, és míg szülei egy másik városban keresik, ő alaposan kiélvezi New York örömeit. A mulatság természetesen akkor válik teljessé, amikor Kevin újra összefut a négybalkezes párossal, a Vizes Bandával. A két peches betörő nem adja fel könnyen. Újból összemérik erejüket ősellenségükkel, és persze ismét gyengébbnek bizonyulnak. Indul a macska-egér harc, a Plaza Hotel elegáns termei romokban hevernek és teljes a káosz. Kellemes ünnepeket, betörők!