Családi filmek vasárnapra

Tegnap a Földet, ma pedig a könyveket ünnepeljük, jelen dedikált nap célja, hogy mindenkit olvasásra buzdítson. És mi is ezt tesszük, szóval olvassatok sokat, és ne csak ma, hanem úgy általában! Viszont a filmes válogatást nem hagyhattuk ki mára, könyv elé vagy utánra ajánljuk őket.

Clifford, a nagy piros kutya

HBO 3 - április 23., 7.40
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Amikor az iskolás Emily azt kívánja, hogy a kis piros kutyája legyen nagy és erős, nem arra számít, hogy amikor felébred, egy négy méter magas kutyát talál a kis New York-i lakásban. Mivel mindenképp meg akarja tartani szeretett kedvencét, a kislány elindul, hogy felkeressen egy varázslatos állatgondozót, aki reményei szerint képes visszaállítani Clifford eredeti méreteit.


Cincin lovag

Film+ - április 23., 14.00
Korhatár nélkül megtekinthető.

A bátorság nem méret kérdése. Cincin kisegér, a komor palota lelkes lakója imádja a könyveket falni, és ahogy átrágja magát egyik történetről a másikra, úgy uralkodik el rajta a vágy, hogy lovag legyen. Amikor közösségében kiderülnek humanista ábrándjai, azonnal Patkányföldre, más néven a várbörtönbe száműzik...


Flamik

HBO 2 - április 23., 14.15
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Op és Ed, a két cuki, fánk alakú állat véletlenül 1835-ből a mai Sanghajba csöppen időutazással, ahol döbbenten fedezik fel a zajos, fura világot a forgalommal, a transzzsírokkal és más hasonló modern vívmányokkal, ám minden felfedezésük között a legrosszabb, hogy a flamik mára kihaltak. A két kis flami küldetése lesz, hogy megmentsék fajukat, és megváltoztassák a történelem menetét.


Kókusz Kokó a kis sárkány - Irány a dzsungel!

m2 / Petőfi TV - április 23., 18.05
Korhatár nélkül megtekinthető.

Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni...


Terra Willy

TV2 Kids - április 23., 18.10
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A fiatal Willy elszakad a szüleitől, amikor űrhajójuk megsemmisül a világűrben. Mentőkapszulájával egy ismeretlen, vad bolygón landol. Túlélő robotja, Buck segítségével ki kell tartania a mentőcsapat érkezéséig. Ő és a robot addig is nekivágnak felfedezni a titokzatos világot.


A kék elefánt

Minimax - április 23., 20.00
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Khan, a kék kiselefánt büszke az apjára, aki az uralkodó legnagyobb, legjobb harci elefántja. A mamája viszont azt tanítja neki, hogy a háború nem jó dolog. Nem szabad erőszakosnak lenni, ugyanakkor azt sem szabad hagyni, hogy bántsák, meg kell tudnia védeni magát. Mindezt hamarosan a saját bőrén tapasztalja meg Khan, a kis ormányost ugyanis elszakítják az anyjától. Elhatározza, hogy megkeresi az apját. A hosszú, kalandokkal és veszélyekkel teli útja során nemcsak felnőtté válik, de megtanulja azt is, mik az igazán fontos dolgok az életben.