Családi programok a halloweeni hosszú hétvégére

No persze nem a halloween miatt hosszú a hétvége, ezt csak az alliteráció kedvéért szúrtuk be a címbe, meg azért is, mert az ilyenkor szokásos programkínálatban messze magasan a tökök viszik a prímet. De azért válogatni egyéb témakörökből is tudtok.

Halloween a Nemzeti Cirkuszban

Barackos út 110. - október 28. - november 1.

Nem csak cirkusz lesz, hanem színes programokkal és számos extrával is készül Magyarország legnagyobb utazócirkuszi társulata. Lesz jelmezverseny, nyílt porondlátogatás a cirkusz halloweeni díszletében, és minden a halloween jegyében fog zajlani.


Hangmadár

Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház - október 28-29., 10.00

Ami él, az mozog. Énekel, göcög, kacag, vijjog és dörömböl. Hangot hallani, hangot adni csodás! Hangokból és képekből születik meg a játék. Varázslatos utazásra hív titeket a Hangmadár és a mesélő.


Tökfesztivál a Hunyadi téren

Hunyadi tér - október 28., 15.00-20.00

Egy fergeteges, TÖKben gazdag napot faragtak nektek a szervezők, ahol a főszerep természetesen a TÖKé lesz, amelyek majd fürTÖKben lógnak a téren, s csak arra várnak, hogy ti faragjatok belőlük TÖKéletest. Lesz koncert, főzés és tűzzsonglőrök is, szóval ez a nap maga lesz a TÖKély.


Halloween az Állatkertben

Fővárosi Állat- és Növénykert - október 28., 18.00

A különleges hangulatú eseményen tűzzsonglőrökkel, remek szelfi-, illetve fotótémát kínáló halloweeni hangulattal, családi tökfaragással, kézműveskedéssel, boszorkányos arcfestéssel, mécsesek ösvényével és vurstlival várnak mindenkit.


Legkisebbek mozija: Bogyó és Babóca 4. - Tündérkártyák (0)

Puskin Kuckó - október 29., 10.00

A Bogyó és Babóca rajzfilmsorozat negyedik részében a csigafiú és a katicalány új kalandokon keresztül fedezi fel a világot. Kiderül, kinek gyűjtötte a tengerparton a legszebb kagylókat Ugri és Szellő, hogyan jut el egyedül a tücsök koncertjére a kerekesszékes Holdbogár, vagy hogy mi sül ki abból, ha a kicsiknek és nagyoknak együtt kell focizniuk.


Mesehősök növényei

Szamóca Kiskertész Tanoda - október 29., 10.00 és 11.15

A Mesehősök növényei program célja, hogy közelebb hozza a gyerekeket a természethez. Játékosan, észrevétlenül tanulnak a növényekről, élővilágról tapasztalás útján. A kedvenc mesehőssel való közös kertészkedés olyan gyerekkori élmény, amire mindig emlékezni fognak.


"Használd fel!" kézműves workshop

Magyar Természettudományi Múzeum - október 29., 10.00-14.00

A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében valósul meg a családoknak és minden érdeklődőnek szóló újrahasznosítós kézműves workshop - a fenntarthatóság jegyében.


III. Galaktikus Családi Nap

Csili Művelődési Központ - október 29., 10.00-18.00

Október 29-én egész napos családi programmal tölthetik idejüket a Galaxis megfáradt utazói. Megannyi érdekes bolygóról származó vendég társaságában szórakozhatnak önfeledten kicsik és nagyok egyaránt.


Muzsikáló Természet Zenekar: Kerti muzsika

Magyar Zene Háza - október 29., 10.30

A Muzsikáló Természet Együttes a legkülönbözőbb műfajokból szövi össze a Természet előtt tisztelgő műsorát. A koncert során életre is keltheted a Kert lakóit: hangokkal, táncos, mozgásos játékkal jelenítheted meg őket!


A vitéz, a kalóz, meg a nagymama - Halász Judit koncertje

Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ - október 29., 11.00

Halász Judit új lemezével folytatja azt a missziót, amelyet évtizedekkel ezelőtt elkezdett: a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésével klasszikus és kortárs magyar költők verseit énekelve gyerekek és családok számára megszeretteti a magyar költészet legjavát. Színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként, és mondhatjuk, hogy generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben.


Budapest Töklámpás Fesztivál

Hősök tere - október 29., 19.00

Hozd el otthon faragott töklámpádat, és gyönyörködj a többiekében! Ezen az estén pislákoló lámpások töltik majd meg a teret.


Kolompos Együttes: Én elmentem a vásárba

Puskin Kuckó - október 30., 10.00

Az ősz kedves játékait, régi muzsikáit, dalait hallgathatjuk és nézhetjük a Kolompos együttes műsorán. Előkerülnek a hajdani falusi hangszerek, brummog a medve-bőgő, ugat a kutya-brácsa, nyávog a macska-hegedű, cincog az egér-tambura.


Varázsnapok a Tücsöktanyán – Tökparti

Tücsöktanya - október 30., 10.30

A halloweenhez kapcsolódva egy fergeteges táncházzal érkezik a Fakutya együttes, de lesz Tücsök Alkotóműhely, családi társasjáték és játszóház is.


Ránki: Pomádé király új ruhája - gyermekopera

Müpa - október 30., 11.00

A történet örök tanulságokat hordoz: a képmutatás és a félelem halálos méreg, és az igazságot többnyire a gyerekek mondják ki. Esetünkben azt, hogy a „csodatakácsok” által szőtt „új ruhában” - valójában talpig semmiben - népe előtt masírozó király: meztelen! Zsarnokok, rettegjetek a nevetés erejétől: végül Pomádé király uralkodását is a nép felszabadult hahotája söpri el.


Az utolsó bárány

Budapest Bábszínház - október 30., 15.00

Az Ulrich Hub karácsonyi meseregényéből készült előadás rendhagyó perspektívából, sok zenével és még több humorral meséli el Jézus születésének igaz történetét.


Samhain, avagy Kelta Halloween

Aquincumi Múzeum - október 30., 16.00-23.00

Október 30-át a kelta naptár a nyár végeként tartotta számon, ebben az időszakban ülték meg Samhain ünnepét, amelyet a mai halloween őseként lehet értelmezni. Az aquincumi Samhain a kelta hagyományokhoz kapcsolódó kézműves-foglalkozásokkal, mesemondással, koncerttel és számos izgalmas ismeretterjesztő programmal vár minden érdeklődőt!


Halloween a Budakeszi Vadasparkban

Budakeszi Vadaspark - október 31., 17.00

Különleges esti programokkal készül nektek a Vadaspark Halloween alkalmából. Sötétedés után megismerkedhettek többek között a ragadozók éjszakai életével, a legbátrabbak pedig próbára tehetik magukat a Bátorságpróbán a szaletlinél.