Családi programok a hétvégére

Bár az őszi szünetből már kifelé megyünk, egy haláli hosszú hétvége még befigyel, a borzasztóan menő kínálatban csupa szellemes és rettentő mókás program vár rátok. Tök jó lesz!

Halloween az Állatkertben

Fővárosi Állat- és Növénykert - október 29., 18.00-23.00

Ismét Halloween az Állatkertben! Tökfaragással, rémisztő állatos bemutatóval és boszorkánykonyhával várnak benneteket október 29-én este.

 

Halloween a Füvészkertben

Füvészkert - ELTE Botanikus Kert - október 29., 18.00

Esti séta a rejtelmesebb oldalát mutató Füvészkertben. Ismerkedjetek meg a növények titkos életével esti megvilágításban. Elemlámpát csomagoljatok az útra!


Palacsinta Fesztivál

WestEnd Tetőkert - október 29-31.

Nincs olyan gyermek vagy felnőtt, aki ne imádná a palacsintát valamilyen formában. A rendezvényre a legérdekesebb, legfinomabb recepteket hozzák el a szervezők, gondolva az egészséges életmódot folytatókra, vagy ételallergiában szenvedőkre is, hiszen lesz mindenmentes palacsinta is. Több mint 100 féle palacsinta vagy palacsintából készült finomság egy helyen.

 

Kreatív kert gyerekeknek - Tökdíszítő műhely

Füvészkert - ELTE Botanikus Kert - október 30., 10.00 és 11.15

Növényismeret, növényültetés és alkotás 3-10 éves gyerekeknek. Ez alkalommal tököket díszíthettek a halloween jegyében.


Egy kupac kufli

Kolibri Fészek - október 29-30., 10.30

A kufli: nem is kifli, nem is kukac, nem is bab, de nem is kavics. Egy kufli sok mindenre hasonlít, és közben semmire sem. Pattog, mint egy gumilabda, pedig nem is az! Színes, mint egy nyalóka, pedig nem ehető! Van kicsi, és van nagy. Van kövér, és van sovány. A kufli egyszóval: kufli.


Csillagtánc

Fővárosi Nagycirkusz - október 29., 19.00, 30-31., 11.00 és 15.00

A cirkusznak is megvannak a maga csillagai: hős artisták és bájos táncosnők, az állatok nyelvén beszélő idomárok és boszorkányos ügyességű zsonglőrök, vicces bohócok és a lendületes akrobaták. Mind-mind egyedi és megismételhetetlen. Nézz az artisták csillagszemébe, és válassz magadnak cirkuszi csillagot! Olyan csillagod lesz, amilyen senki másnak nincsen!


Motolla játszóház - Szóló szőlő, mosolygó alma

Marczibányi Téri Művelődési Központ - október 30., 10.30

Kézműves délelőttre várják a kisgyerekes családokat, ahol az ebédig a kicsik és szüleik együtt alkothatnak. A játszóházi foglalkozásokat 3-6 éves korú gyermekeknek ajánlják. A 3 év alatti gyerekeket játszószőnyeg várja.


Játsszunk együtt! – Halász Judit koncertje

Csili Művelődési Központ - október 30., 11.00

Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Klasszikus és kortárs magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek. A zenei és előadói igényesség mellett játékosság, humor, fantázia és nagyon sok szeretet jellemzi a dalokat, melyeket kicsik és nagyok is együtt énekelhetnek a koncerteken.


Halloweeni kalandok

Puskás Aréna Park - október 30-31.

Fergeteges családi hétvége a halloween jegyében. A programban szerepel kézműveskedés, melyen a szervezők szellemes feladatokkal várják a család minden tagját, lehet majd készíteni cserépfigurát, festett kavicsot és szellemfüggőket. Aztán lesz hajmeresztő tökfaragás, halloweeni arcfestés, lufibohóc, Puskás Aréna Túra és fényshow is.


V. Szigethalmi Töklámpás Party

Szigethalom - október 30., 15.00-20.00

Igazi tökös party boszitánccal, bábszínházzal, jelmezversennyel és rémsátorral. Idén is lehet közösen tököt faragni, és amint nekiáll sötétedni, meggyújtják a lámpásokat, és gyönyörködhettek a kemény munka gyümölcseiben!


Hard Dog Race Not Just Run – Runoween

Vácduka - október 31., 8.00

A Hard Dog Race Not Just Run nem csak jótékonysági törekvései miatt híres és kedvelt a kutyás futók körében. Mivel a fontos küldetés és gyűjtés halloween napjára esik, így az ünnep szellemiségéhez híven a vállalkozó szellemű versenyzők és kutyáik "rémisztően" mókás jelmezekben teszik meg a távot.


Képregénybörze

KMO Művelődési Központ - október 31., 10.00

Október 31-én, 10 órától kerül megrendezésre a KMO Művelődési Központban a Képregénybörze. melyen több tízezer használt és új képregény közül válogathattok, de lesznek kártyák, akciófigurák, filmek, képregénykötetek is és minden, ami a képregényekkel kapcsolatos.


Őszi madármegfigyelő séta a Ligetben

Millennium Háza - október 31., 10.00

Madármegfigyelés a Mőcsényi Mihály botanikus kertben, az egész család számára a Családi vasárnap programsor keretében.

 

Kolompos együttes: Hidegen fújnak a szelek

Puskin Kuckó - október 31., 10.00

Az együttes célja megismertetni és megszerettetni a gyerekekkel a magyar népzenét, néptáncot és a régi népszokásokat.

 

Rumini

Nemzeti Táncszínház - október 31., 11.00 és 15.00

Rumini, a bátor és talpraesett kisegér kalandos története sokak szívébe belopta magát az elmúlt években. Berg Judit méltán népszerű regénysorozatának karakterei elevenednek meg ebben az interaktív gyermekprodukcióban. Testet ölt a fantázia, hogy keresztülrepítsen Rumini kalandos utazásán, megküzdve megannyi veszéllyel, szárazföldön innen és a határtalan tengeren túl.


III. Fehérvári Töklámpás Fesztivál

Székesfehérvár, Városház tér - október 31., 15.00-19.00

Halloween estéjén újra a töklámpások fénye borítja narancssárgába Székesfehérvár belvárosát.


Samhain, avagy Kelta Halloween

Aquincumi Múzeum - október 31., 15.00-23.00

Október 31-ét a kelta naptár a nyár végeként tartotta számon, ekkor ülték meg Samhain ünnepét, amelyet a mai halloween őseként lehet értelmezni. Az aquincumi Samhain a kelta hagyományokhoz kapcsolódó kézműves foglalkozásokkal, mesemondással, koncerttel és számos izgalmas ismeretterjesztő programmal vár minden érdeklődőt!

 

BOR-ZON-GOO - Halloween a Budakeszi Vadasparkban

Budakeszi Vadaspark - október 31., 17.00

Elég bátor vagy egy hátborzongató halloweeni kalandhoz? Szeretsz jelmezbe bújni? Érdekelnek a kísérteties históriák az éjszaka állatairól? Kipróbálnád, milyen egy vadasparki kalandtúra az éj leple alatt? Akkor itt a helyed! Október 31-én megelevenedik az éjszaka...