Családi programok a hétvégére

Már csak pár hét van vissza a nyárból, használjátok ki az utsó napokat a minél több élmény begyűjtésére. A hétvégére hoztunk is néhány ötletet, amiből bátran válogathattok.

Gyerekplacc a Hunyadi téren – Bogaras nap

Hunyadi tér - augusztus 13., 10.00-12.00

Bogaras nap a Hunyadi téren az Eötvös10 szervezésében, ahol lesz koncert, kreatív sarok, gólyalábas mese és bogársimogató is.


Múzeumpedagógia alkotófoglalkozások

Közlekedési Múzeum - Északi Járműjavító - augusztus 13., 10.00-12.00

A szünidőben is sok szeretettel (és megannyi kalanddal) vár benneteket a Közlekedési Múzeum! A műhelyfoglalkozásokon családi élményvezetésekkel és kreatív alkotófoglalkozásokkal készülnek a gyerekekre.


Robin Hood kalandjai

KULTKIKÖTŐ - Balatonföldvár - augusztus 13., 10.30

Ki ne hallott volna Robin Hoodról, a sherwoodi erdő lakóinak bátor vezéréről? A tréfára mindig kész, szabadságszerető bujdosók történetei 800 éve köztünk élnek, és most ti is megismerhetitek őket. Az interaktív előadást, amely a vásári bábjátékok hagyományaiból merít 5 éves kortól ajánlják az alkotók.


Szeder & Lóci - Dalszerző!

Magyar Zene Háza (Szabadtéri színpad) - augusztus 13., 10.30

Minden gyerek fogékony a zenére, és természetesen dalokkal veszi kezdetét a „beavatásuk” is: egy népdalt, egy karácsonyi dalt, vagy egy gyerekdalt tanulnak meg elsőként. No de ezek a dalok miből születtek? Miből építkeznek? Mire van szükség egy slágerhez? Kriszti és Lóci egy interaktív, 50 perces előadás során készíti el az idei év legnagyobb slágerét a gyerekekkel közösen, amiből az is kiderül, hogy ki mindenkiből lehet dalszerző?


Pulcinella kertészkedik

Interaktív Meseszínpad (Margitsziget) - augusztus 13., 10.30

Fergeteges humorú bábjáték, élőmuzsikával kísérve, amiből megtudhatjuk, hogyan lopja el a Nyúl Pulcinella és Rosetta kertjéből a finom répákat. No és persze azt, hogy hőseink mit szólnak e galád ténykedéshez.


A teknős és a nyúl versenyfutása

Center Színház - augusztus 13., 11.00

Soha nem vehetné fel futásban a versenyt a teknős, a nyúllal. Egyszerűen sokkal rövidebbek a lábai. Egyszer mégis kihívja őt a pökhendi nyúl. A teknős nem akar szégyenben maradni, állja a kihívást. A mókamester és a gyerekek segítségével, talán mégis győzhet a bátor teknős, és tanulhat az esetből a pökhendi nyúl!


Varázsnapok a Tücsöktanyán - Le a cipőkkel négytől hétig!

Tücsöktanya Családi Játszóház - augusztus 13., 16.00

Közös éneklés, tánc, mozgásos játékok Horváth Évával! Hozd a saját piknikplédedet, piknikkosaradat, és vegyél részt a Piknikpléd szépségversenyen!


Rutkai Bori Banda: Laton-laton-Balaton

KULTKIKÖTŐ - Balatonszárszó - augusztus 14., 10.30

Bori színpompás, horgolt bábjaival csalogatja elő a nyári kalandok elvarázsolt világát. A gyerekekkel és a felnőttekkel közös játékokban megelevenedik a Citrom Cirkusz, a Rizibizi Diszkó, a Palacsinta Pályaudvar és a Kukutyini Karnevál. Frissítően üdítő zenékkel, vicces dalszövegekkel, és sok-sok mesével várnak titeket is a “Laton-party” vidám, családi buliba.


Dorka és az elgurult gomb

Kristály Színtér - augusztus 14., 10.30

A kedves kis Dorka leghűbb társa Györgyi baba. A kislány szeretettel gondoskodik róla. Jó ha tudjátok, hogy Györgyit például csak úgy lehet elaltatni, ha Dorka elcsavarja rajta a gombot. A kis rítus nélkül egy percet sem tud pihenni szegény Györgyi! Ám egyszer csak eltűnik a gomb, és Dorka kénytelen Györgyivel útra kelni a rejtélyes éjszakában, hogy a fantázia különösebbnél különösebb alakjaival találkozzon. Hogy el tudja-e végül altatni Györgyit? Tartsatok vele, és kiderül!


Tabulatúra Régizene Együttes: Vitézek, mi lehet ez széles föld felett...?

Szent Margit kolostor-romok - augusztus 14., 10.30

A Tabulatúra Régizene Együttes a középkori, a reneszánsz, és a korabarokk, valamint a történelmi Magyarország területén valaha elterjedt magyar vonatkozású zenét igyekszik megismertetni a gyerekekkel.


Mesehajó: Almaszószok koncert

Balatonszemes - augusztus 14., 11.00

Orosz Csenge, az Újszínház művésze énekli Halász Judit örök slágereit, és az Almaszószok Zenekar húzza a talpalávalót. A koncerten Bródy János szerzemények hangzanak el. Csiribiri, Almaszósz, Ákombákom, Helikoffer, Mákosrétes, Napsugár, Micimackó, Állatkerti útmutató, Sehallselát Dömötör, Altató, Mit tehetnék érted...


Ördögölő Józsiás

Gyulai Várszínház - Tószínpad - augusztus 14., 20.00

Tamási darabja igazi tündérmese, a főhős – Ördögölő Józsiás – eposzi jelzőket idéző említőneve magában hordozza szinte az egész történetet: maga is a pokoli és az ideálisan jó, a démoni és az angyali erők örök küzdelmét jelképezi. Nem más ez a játék, mint a szegény legény győzelme eszessége, testi-lelki ereje révén a pokol urai felett.

 

 

Elindult a 2022-es Sziget, amiről a Port.hu is külön beszámol. Az alábbi videóban Wolfie annak járt utána, hogy mennyire húzós anyagilag az idei fesztivál.