Családi programok a hétvégére

Ha az előrejelzések pontosak, akkor meglehetősen barátságtalan, esős hétvége elé nézünk ez alkalommal, de ne szegje kedveteket a borús időjárás, használjátok ki ezeket a napokat is! Az utolsó előtti nyári hétvége következik...

XI. Galiba Gyermekfesztivál

Debreceni Állatkert és Vidámpark - augusztus 21-ig

A 11. születésnapját ünneplő Galiba Gyermekfesztivál ismét fergeteges programokkal várja a családokat az ország egyetlen állandó vidámparkjában, mely hat évtizede generációk igazi élményközpontja. A Lúdas Matyi-ihlette debreceni fesztivál idén a világ izgalmas mesterségeit és szakmáit mutatja be a gyerekek számára is érdekes, játékos módon.


Mesterségek Ünnepe

Budai vár - augusztus 19-21.

Az ország legnagyobb családi fesztiválján a legkisebbeket gyerekprogrammal, népi gyerekjátszókkal, a régi idők népi játékaival, a felnőtteket divatbemutatóval, táncházzal és Folk-kocsmával várják a Budai Vár polgárvárosi részén. A rendezvény idei díszvendége Dél-Korea, a fesztivál kiemelt témája a faművességhez kapcsolódó mesterségek lesznek.


Varázsliget

Városligeti Nagyrét - augusztus 20-21.

A Varázsliget programsorozat keretein belül az egyre szépülő Városligetben, a Vajdahunyad várától a Kós Károly sétányig terjedő területen igazi csodákban lesz részük a kilátogató lurkóknak és a gyermeklelkű felnőtteknek. Készülnek herceg- és hercegnőképző programokkal, fellépnek többek között a Tűzmadarak vásári mutatványosai, valamint gólyalábasok is. A kulturális programokon kívül játékos honvédségi bemutatók, például lézerlövészet is várja a kicsiket.


Nemzeti ünnep Gödöllőn

Gödöllői Királyi Kastély - augusztus 20., 10.00

A Gödöllői Királyi Kastély idén is különleges tárlatvezetésekkel és családi élményprogramokkal várja látogatóit augusztus 20-án.


MKVM 56

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum - augusztus 20., 10.00-18.00

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum születésnapi rendezvénye sok-sok családi programmal.


Szalóki Ági lemezbemutató koncertje

Magyar Zene Háza (Szabadtéri színpad) - augusztus 20., 10.30

Az augusztus 20-án bemutatásra kerülő album Szalóki Ági ötödik gyerekeknek szóló lemeze. Ő és zenésztársai a magyar és beás népdalfeldolgozások, énekelt versek mellett a régi korok zenei világába vezetik el a gyerekeket. Ezt a sok gyerek számára ismeretlen, ám izgalmas világot meghívott vendégművészek segítségével fedezik fel, akik a kor jellemző hangszerein szólalnak meg.


A Nap, a Hold és a Csillag megszabadítása

Interaktív Meseszínpad (Margitsziget) - augusztus 20., 10.30

Népmesei alapokból építkező interaktív játék. A gyerekközönség aktív részvételével találja meg a három bojtárfiú a három elrabolt szépséges királykisasszonyt. Népi játékok, próbatételek segítik a három fiút, hogy le tudják győzni a félelmetes sárkányokat.


III. Cseppke hagyományőrző családi nap

Erzsébet-liget, Gyomaendrőd - augusztus 20., 11.00-20.00

Vidám programok, koncertek és előadások mellett igazi vásári forgatag várja a gyerekeket a III. Cseppke hagyományőrző családi napon.


Budaörsi Airshow 4

Budaörsi repülőtér - augusztus 21., 10.00

Különleges légibemutatókkal, földi látványosságokkal és vidám gyermekprogramokkal várja az egész napos családi rendezvény a látogatóit.


Tűzoltós programok

Budapest Garden - augusztus 21., 10.00-19.00

Vasárnaponként 10 órától kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas tűzoltós program Óbudán, a Budapest Gardenben, ahol minden kisgyerek megismerkedhet a tűzoltók izgalmas világával, kipróbálhatja a tűzoltást, csúszhat rúdon, és találkozhat igazi tűzoltóautóval is.


Tüzet viszek

Szent Margit kolostor-romok - augusztus 21., 10.30

Tekerős, kobzos interaktív játékos barangolás a középkori magyar zene világában.