Családi programok a hétvégére

Bárcsak sose lenne vége a nyárnak, de sajnos vége van, és ha már ez a helyzet áll fenn, akkor legalább hozzátok ki belőle a legtöbbet! Programok augusztus utolsó hétvégéjére.

Tomboló blöki

Bemutató: augusztus 25.
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Vacak, a szeretetre méltó ebadta, arról álmodozik, hogy egyszer híres szamuráj válik belőle. Szerencsétlenségére a sors Kakamucho furcsa városába vezeti, ahol irtóra kilóg a sorból, ugyanis ő egy kutya, míg ott mindenki más… macska! És mint mindannyian tudjuk, a cicák nagyon, de nagyon nem szeretik a blökiket.


Állatkertek éjszakája

Fővárosi Állat- és Növénykert - augusztus 26., 19.00

Fókashow, elefánttréning és cápák közé merülő búvárok mellett a perzsa leopárdok látványetetését is megtekinthetik a látogatók. Botanikai előadás, kígyósimogató, lószerszámos zsákbamacska kvízjáték sem maradhat el, a folyamatos programokon változatos módon ismerkedhetnek meg a résztvevők az éjszakai állatkerttel.


Állatkertek Éjszakája a Vadasparkban

Budakeszi Vadaspark - augusztus 26., 18.30

Az Állatkertek Éjszakáján megismerkedhettek többek között az éjszakai állatokkal és azok szokásaival, az éjszakai erdő titokzatos hangjaival és neszeivel. Részt vehettek az Állati jó bemutatókon, és a látványetetéseken, valamint az állati tréningeken különleges és lenyűgöző trükköknek lehettek szemtanúi. Mindemellett egész éjjel interaktív programokkal, bátorságpróbával és izgalmas kalandokkal vár minden érdeklődőt a Vadaspark.


29. Országos Diákfilmszemle

Aranytíz Kultúrház - augusztus 28-ig

A POLIFILM Műhely Alapítvány és az Aranytíz Kultúrház 29. alkalommal rendezi meg a filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét, mely bemutatkozási lehetőséget biztosít általános iskolás, középiskolás és fiatal filmesek (egyetemisták) számára.


Szamárfül Családi Fesztivál

Zsolnay Negyed - augusztus 26-28.

A Zsolnay Kulturális negyed gyönyörű környezetében zajló nyárzáró móka középpontjában a gyerekek, a család, a közös játék és az élmények állnak. Pécs kulturális városrésze az iskolakezdés előtt óriási játszóházzá változik, ahol a kézműves és zenei foglalkozások mellett színházi és bábszínházi előadásokra is ellátogathatnak kicsik és nagyok egyaránt.


Ikarus MiniFeszt az Északiban

Közlekedési Múzeum - Északi Járműjavító - augusztus 27-28.

Most először láthatjátok az új Ikarus 256 buszt, melyet a restaurálás jelenlegi fázisában mutatnak be. Mindkét nap interaktív tárlatvezetéseken ismerhetitek meg a múzeum kiállított járműveit, és még egy hidegháborús bunkerbe is ellátogathattok! A legkisebbeket is remek programok várják, a kitűzőgyártástól az Ikarusos tetoválásokig.


Kezedben a jövő - Interaktív kiállítás a fenntarthatóságról

Klebelsberg Kultúrkúria - augusztus 27-28.

Földünk négy nagy természeti erőforrásának megóvásához kapcsolódó, környezettudatos gondolkodást fejlesztő tárlat interaktív játékokkal.


Városligeti Mentőnap

Városligeti Nagyrét - augusztus 27., 10.00-17.00

Hosszú kihagyás után végre ismét megrendezhetik a már hagyománnyá vált Városligeti Mentőnapot. Ha érdekel az életmentő hivatás, szeretnél többet megtudni a mentőkről, vagy csak szívesen töltenél el egy jóhangulatú napot a szabadban, neked is ott a helyed!


Hékás Békás családi nap

Csobánka tér - augusztus 27., 10.00-21.00

Zárjátok a nyarat a Hékás Békás izgalmas koncertjeivel, gyerekprogramjaival, ínycsiklandó étel- és italkínálatával a Csobánka téren. A gyerekeket hinta, légvár, ládavasút, horgászás, bungee jumping és arcfestés is várja.


A Klárisok zenekar mesekoncertje

Magyar Zene Háza (Szabadtéri színpad) - augusztus 27., 10.30

A Klárisok zenekar a hazai népzenei-világzenei paletta egyik legnépszerűbb, (nemcsak) gyermekeknek szóló zenét játszó formációja. Korzenszky Klára gyermekpszichológus, énekes valamint a kiterjedt népzenei ismereteikre és széleskörű hangszeres tudásukra támaszkodó zenésztársai mesekoncertjein a sok évszázados népi bölcsességek, mesék, mondókák és népdalok harmonikusan fonódnak össze a gyermekpszichodráma és a meseterápia elemeit felhasználva.


Triciklis mesék - Cirkusz Minimus!

Klebelsberg Kultúrkúria - augusztus 27., 11.00

Hallottatok már a híres társulatról?… hogy-hogy melyikről? Hát a Cirkusz Minimusról! Triciklivel járják a várost… mit a várost, a megyét, az országot, a világot! Nem csak dalolnak, és az akrobatikus tudományukat mutatják be a nagyérdeműnek, de el is varázsolják a közönséget… leginkább a személyiségükkel.


Babaróka

Kodály körönd - augusztus 27., 15.30

Babaróka a történet kezdetén hároméves, és éppen óvodába (vagy ahogy Rókáéknál mondani szokás: kölyökőrzőbe) készül. Milyen lesz egész nap a kölyökőrzőben lenni Mamaróka nélkül? Lesznek Babarókának barátai? Egyáltalán hogyan kell barátkozni? A bájos és humoros történetek mind egy-egy ismerős konfliktus és annak feloldása köré szerveződnek.


Kolompos mulatság

Klebelsberg Kultúrkúria - augusztus 27., 17.00

Mulatság a gyermektáncházak, gyermekszobák, óvodák állandó vendégeivel, a hangulatjavító együttessel. Zenéjük nyomán táncra perdül a közönség apraja és nagyja.


Sárkányölő Sebestyén

Szent Margit kolostor-romok - augusztus 28., 10.30

A sárkányölő hősökről szóló mesék azokról az időkről adnak hírt, amikor a szerencsét próbálni induló vitézek nemcsak mágikus képességekkel rendelkeztek, hanem ismerték annak módját is, hogyan kerülhetnek kapcsolatba a táltosokkal, a tanácsot adó öregasszonyokkal és az ősz öregemberekkel, akiktől mindig segítséget kaptak küldetésük teljesítéséhez.


Solymászbemutató

Klebelsberg Kultúrkúria - augusztus 28., 13.30

A foglalkozás alkalmával a gyerekek megismerkedhetnek a ragadozó madarakkal és a speciális solymászfelszerelésekkel. A repítés során pedig testközelből figyelhetik meg ezeket a csodálatos élőlényeket.


Rutkai Bori Banda

Kacsakő Bisztró - augusztus 28., 16.00

Vidám, vagány dalok a gyerekeknek és az egész családnak. Mesekoncert sok tánccal, bábbal, játékkal.


Kaláka családi koncert

Klebelsberg Kultúrkúria - augusztus 28., 17.00

A Kultúrkúria visszatérő vendége a Kaláka együttes. A Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál meghívására, ezúttal családi koncerten énekelnek kicsiknek és nagyoknak. A műsorban elhangzanak többek között Szabó Lőrinc, Tamkó Sirató Károly, Kovács András Ferenc, Kányádi Sándor, Weöres Sándor és Kosztolányi Dezső megzenésített versei.