Családi programok a hétvégére

Január utolsó hétvégéje remek hangulatot ígér, legfeljebb az időjárásra ráncolhatjuk kicsit a homlokunk a szürkesége miatt, de a programok vonatkozásában igazán nem lehet okunk a panaszra.

Kínai Újévi Fesztivál

Chinatown Budapest - január 28-29.

A kétnapos eseményen lesznek kültéri- és beltéri programok, ünnepi ételek, teaszertartás, kínai orvosi vizsgálat, tradicionális kézművesség. Ezenkívül lesznek "Érintsd meg - Játssz rajta - Próbáld ki" interaktív játékok is, mint például: hanfu cosplay, csináld magad kínai tésztabatyu, kínai csomókötés, papírkivágás, stb.


Legkisebbek mozija: Mágikus állatok iskolája (6)

Puskin Kuckó - január 28., 10.00

Milyen érzés lenne, ha lenne egy saját, csakis hozzád kötődő állatod? Aki téged megért, beszélgetni tudsz vele, mindenhova elkísér? Ennek az iskolának a tanulói ilyen igaz barátokra lelnek. A mágikus állatok kívülről plüssállatnak látszanak, és azt, hogy beszélni tudnak, csak a gazdájuk észleli...


Agyag állatfarm

Virág Benedek Ház - január 28., 10.00

Az agyagozás és a kerámiakészítés a vizuális önkifejezés olyan fontos formája, amely során a gyerekek egy biztonságos, meghitt környezetben megélhetik az önkifejezés szabadságát.


Ütős délelőtt

Magyar Zene Háza - január 28., 10.30

Az ütőhangszerek világa nem ér véget a dobfelszerelésnél, hiszen léteznek dallamjátszó ütőhangszerek is, amik komoly szerephez jutnak a klasszikus, sőt a jazz zenében is. Mindezt nagyszerű művészek mutatják be a foglalkozásokon a gyerekeknek, úgyhogy biztosan ütős nap lesz!


A négy elem birodalma

Műcsarnok - január 28., 10.30

Veszélyes kalandra hív a négy – illetve öt – elem birodalmába a Molnár Sándor kiállításában megvalósuló művészetpedagógiai foglakozás.


Kócos macskaember-kölyök

Gólem Színház - január 28-29., 11.00

Hallottatok már Habakuk kapitány égi kalózhajójáról? Nem? Pedig létezik! És ez a kapitány a fedélzetén olyan állatoknak ad otthont, akiket máshol nem fogadnak be...


Bognár Szilvia: Farsangi Titoktok

Müpa - január 28., 11.00

A hazai világ- és népzenei élet egyik legismertebb előadója kiváló együttese segítségével ezúttal a szokottnál harsányabb hangot üt meg, de hát éppen ez az újesztendőt követő fánkillatú, vidám farsangi időszak lényege. A gyerekek közreműködésére és segítségére is szükség van ahhoz, hogy a zord telet elűzzék a zenészek, hiszen már nem kell olyan sokat aludni, és itt a kikelet...


Óz, a varázsló

Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház - január 28-29., 15.00

L. Frank Baum több, mint százhúsz éve született meséje generációk sokaságát bűvölte már el. A darab a Kolibri Színház immár harminc éves hagyományainak megfelelő új köntösben kerül a kisiskolás nézők elé, Gothár Péter rendezésében.


Diafilmek délutánja

Klebelsberg Kultúrkúria - január 28., 16.00

Régi kedvenceket vetítenek folyamatosan, két teremben kicsiknek és nagyobbaknak. A meséket felolvassa Szalai Kriszta és Cserna Antal színművészek. A vetítéseket zenével kíséri és a hangulatot fokozza Hevesi Imre zenész.


Gryllus Vilmos: Maszkabál

Puskin Kuckó - január 29., 10.00

Itt a farsang, a báli szezon, a Kuckóban pedig a gyerekek egyik nagy kedvence, Gryllus Vilmost lép fel, aki az alkalomhoz illően Maszkabál című albumával készül erre a napra.


Családi mackó nap

Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ - január 29., 10.00

Boridalok koncert és vidám mackós programok az egész családnak.


Rozi az égen

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - január 29., 10.15

Minden azzal kezdődött, hogy Rozi hatodik születésnapja elveszett. Jó: esetleg elkóborolt. Mindenesetre szőrén-szálán eltűnt, nyoma veszett, felszívódott. Még szerencse, hogy megkergült az az ágy lábához kötött lufi, mert különben mi repítette volna Rozit egyenesen fel az égbe? Rozi elveszettnek vélt születésnapját keresve végigjárja a csillagos eget.


Zenelabirintus

Zeneakadémia - január 29., 15.00

A Zeneakadémia főépülete, a Liszt Ferenc téri zenepalota a világ legvarázslatosabb koncerthelyszínei közé tartozik. Belső terei számos felfedeznivaló csodát és elbeszélnivaló mesét rejtenek. A kisgyermekes családoknak szóló, mintegy 50 perces vezetett túrák során a gyermekek és szüleik megismerhetik az épület titkait.