Családi programok a hétvégére

A nyár utolsó hónapjának első hétvégéje nem lesz túl acélos programfronton, de azért találhattok kedvetekre valót, ha szeretnétek. Itt egy kis segítség a választáshoz!

XVII. PanyolaFeszt

Panyola - augusztus 4-6.

A XVII.PanyolaFeszt idei programsorozata megannyi újdonsággal várja a családokat is. A Kultúrpajtában a szombat gyermekprogramokkal indul, délután pedig a Fonogram-díjas Veronaki Zenekar és a Gombóc Együttes ígér remek hangulatot a kicsiknek.


Felsőtárkányi Rétesnapok

Felsőtárkány, Tópart - augusztus 5-6.

Felsőtárkány Község Önkormányzata és a Bükk Színtér Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. 2023-ban is megrendezi az év egyik legédesebb rendezvényét a csodás felsőtárkányi tó partján. Számos gasztronómiai kiállító, kézműves vásár, gyermekprogramok és koncertek várják az érdeklődőket augusztus első hétvégéjén.


Családi vizes sportnap a Dunán

Római part - augusztus 5., 9.00-16.00

Újra Óbudai Családi Sportnap a Dunán, amelynek keretein belül az evezősportok kipróbálására nyílik lehetőség. Varázslatos helyszínen, a sokak által kedvelt Római parton megrendezésre kerülő sportnap a kajak-kenu és evezés sportág megismerését helyezi előtérbe.


Hol tekeregsz királylány?

Dunaparti Művelődési Ház - augusztus 5., 10.00

A kalandos nyomozás során az alsó tagozatosok bejárják Szentendrét, érintve a népszerű és ikonikus helyszíneket, és egy eltűnt királylány után nyomoznak. Az interaktív játék nem csupán ismeretterjesztő, de gyorsan közösséggé kovácsolja a résztvevőket és a program végén málnaszörp is várja a kitikkadt felfedezőket a Dunaparti Művelődési Házban.


Asztro-matiné 'Kísérletek’ - csillagászat (nem csak) gyerekeknek

Svábhegyi Csillagvizsgáló - augusztus 5., 10.00 és 13.00

Izgalmas kalandra hívja a gyerekeket a Svábhegyi Csillagvizsgáló ezen a napon. Csatlakozz egy izgalmas, játékos csillagászati bemutatóra, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz!


A pelikánmadár

Interaktív Meseszínpad - augusztus 5., 10.30

A Majorka Színház előadásában megtudhatjuk, mi az örök fiatalság titka. Mivel a gyerekek folyton öregszenek, nekik szól elsősorban ez a mese...


Népzenei hangszerkóstoló és bábtáncoltatás Keresztes Nagy Árpáddal

Magyar Zene Háza - augusztus 5., 10.30

Hogyan, s kitől kapta a magyar juhász a furulyát? S a kanásznak miért nincs? S ha a juhásznak van, mi haszna belőle? Pál István, az utolsó nógrádi dudás pásztor hagyatéka elevenedik meg a dunántúli bábtáncoltató betlehemesek ránk hagyományozódott, kicsiny forgószínpadán.


Jancsi és Juliska

Center Színház - augusztus 5., 11.00

Jancsi, Juliska, édesapjuk és mostohájuk nagy szegénységben élnek. Egy napon a mostoha úgy dönt, nem ad többet enni a testvérpárnak: elzavarja őket az erdőbe, éljék ott az életüket, ahogy tudják! Szomorú sors vár Jancsira és Juliskára, de kalandos utuk végén, fondorlatok és a gyerekek segítségével, talán megmenekülhetnek...


Mátyás mesék – A budai kutyavásár

Szent Margit kolostor-romok - augusztus 6., 10.30

A mi jó Mátyás királyunk szerette képét elváltoztatni s ennek-annak beöltözve álruhában járni a vidéket, hogy népe sorsát nyomon kövesse. A gazdag rátarti birtokosokat rendre és igazságra tanította, a szegény népet oltalmazta. Erről szól ez a kis mese is.