Családi programok a hétvégére

A nyári időszakhoz képest egész sok program közül válogathattok ezen a hétvégén, válogattunk ám mi is, hátha segít a döntésben!

Állatkerti Fesztivál

Fővárosi Állat- és Növénykert - augusztus 13-ig

Igazi Fesztiválhangulat várja az érdeklődőket a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Napközben családi programok, délutánonként koncertek, majd az este folyamán nívós előadók lépnek fel a Főkaputéri nagyszínpadon.


Nagyboldogasszony Ünnepe – Nagykovácsi Búcsú

Tisza István tér - augusztus 12-13.

Augusztus 12-én és 13-án szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt az idei Nagyboldogasszony Ünnepére és a Nagykovácsi Búcsúba, ahol gyerekkoncerttekkel, bábelőadással, kézműves programokkal, arcfestéssel és népi játszóházzal is készülnek a kicsikre.


Lőrinci Piknik és családi napok

Lőrinc Piac - augusztus 12-13.

Gasztronómia, koncertek, vidámpark, vásár és megannyi program vár a nyár legnagyobb ingyenes családi eseményén.


Rutkai Bori Banda gyerekkoncert

Fövenyes Kertmozi - augusztus 12., 10.00

Táncos-bábos gyerekkoncert. Boriék zenéjét a szülők is szeretik, mert együtt tudnak rá ropni a gyerekekkel. Funky, diszkó, latin lüktetések várják a táncoskedvű családokat a koncertre, ahol Bori színes bábjai keltik életre a mesedalokat.


Hol tekeregsz királylány?

Dunaparti Művelődési Ház - augusztus 12., 10.00

A kalandos nyomozás során az alsó tagozatosok bejárják Szentendrét, érintve a népszerű és ikonikus helyszíneket, és egy eltűnt királylány után nyomoznak. Az interaktív játék nem csupán ismeretterjesztő, de gyorsan közösséggé kovácsolja a résztvevőket és a program végén málnaszörp is várja a kitikkadt felfedezőket a Dunaparti Művelődési Házban.


Bolond Istók

Interaktív Meseszínpad - augusztus 12., 10.30

Vásári játék Petőfi Sándor elbeszélő költeménye nyomán.


Zenélő Budapest 2023 / Közösségi hangszerek bemutatója

Magyar Zene Háza - augusztus 12., 10.30

Ebben a programban mindenki kipróbálhatja magát zenészként a közösségi hangszerek révén, melyeket Götz Nándor tervezett. Ehhez kapcsolódik az előadás is, ahol ütőhangszeres művészek, valamint egy fuvolaművész segítségével egy 40 perces mesekoncert keretében, a gyerekeket bevonva, akár zenei előképzettség nélkül is megismerkedhetnek a legfiatalabbak a hangszerek világával.


Repülőtér Éjszakája az Aeroparkban

Aeropark - augusztus 12., 15.00

Rajongsz a repülésért? Érdekelnek a repülőgépek, a helikopterek és a különleges földi járművek? Akkor augusztus 12-én itt a helyed! Minden eddiginél gazdagabb programkínálattal vár az idei Repülőtér Éjszakája az Aeroparkban!


Nagytétényi ArtTér

Nagytétényi Duna-part - augusztus 12., 16.00

Nyár közepétől egészen szeptember végéig számos művészeti, közösségi és zenei programmal vár benneteket a Nagytétényi ArtTér!


Tücsökkerti Piknik –…és ismét le a cipőkkel négytől hétig!

Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház - augusztus 12., 17.00

Közös éneklés, tánc, mozgásos játékok Horváth Évával! ...és ismét piknikpléd szépségverseny! Ne felejtsd otthon a piknik kosarat sem!


Halász Judit: Csiribiri

Katonadomb - augusztus 12., 18.00

18 megjelent lemez után először egész estés filmkoncertet forgattak a művésznővel. A Csirbiri - koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.


Gyerekplacc – Hunyadi tér: Hetvenkedő nap

Hunyadi tér - augusztus 13., 10.00

A középkori vásári képmutogató műfaját előhívó térben a játék interaktív dramatikus, „mozgókép” formában megjelenő törzsét Háry János három kalandja adja. A nézőket és hallgatókat a különböző kalandokat megidéző játékokon keresztül a Háryt alakító Mutatványos kalauzolja, miközben hetvenkedő katonaként meséli különös, hihetetlen kalandjait.


Pulcinella szerelmes

Szent Margit kolostor-romok - augusztus 13., 10.30

Pulcinella ebben a történetben - Ámor nyilától sebzetten - nem kisebb ellenféllel kerül szembe, mint magával a Halállal. Hogy kerül erre sor? Úgy hogy a komor Kaszás ugyanarra a fehérszemélyre vet szemet, mint aki Pulcinella szívét is megdobogtatja.


A pelikánmadár

KULTKIKÖTŐ - Balatonfenyves - augusztus 13., 10.30

Van egy pelikánmadár, aki ennek az énekét hallja, egyből megfiatalodik. Hanem ezt a madarat előbb meg kell találni az Óperenciás tenger túlsó partján, ahová közönséges közlekedési eszközzel el sem lehet jutni. Ha van olyan legény még a mai világban, aki vállalja a veszélyt, nem riad vissza az isolygó-pisolygó gonosz boszorkánytól, a szúnyog-, a hal- és az egérkirálytól, akinek helyén az esze meg a szíve, akkor van remény. Akkor a király, kinek egyik szeme sír, a másik nevet, teljesen mosolygós lesz.