Dolgok, amiket mindig tudni akartál a makikról

Imád bulizni, mindene a zene és a boggie – de vajon marad-e ideje és energiája makitársadalom irányítására? Julien király most visszatér a képernyőre egy önálló sorozattal, aminek kapcsán összegyűjtöttünk nektek 13 izgalmas tényt a makikról.

A DreamWorks nagysikerű animációs filmje, a Madagaszkár pingvinjei után önálló sorozattal érkezik mindenki kedvenc makija, Éljen Julien király! címmel. Ebben az új és totálisan őrült sorozatban színes és különleges karakterek csatlakoznak a királyhoz és hű parancsnokához, Maurice-hoz. Az örökké hűséges Morttal kiegészülve pedig számtalan kalandba keverednek a dzsungel mélyén. Sőt, mivel a makik társadalmában alapvetően nőuralom van, megjelenik egy új szereplő, Clover, a szépséges és talpraesett makilány, aki a biztonságért felel Julien királyságában. Táncos cipőt felvenni, nevetőizmokat felkészíteni: Julien király november 11-én 9:30-kor érkezik a Minimaxra és november 13-tól minden nap 18 órától vár benneteket.

A sorozathoz kapcsolódóan most megtudhattok 13 izgalmas tényt a makikról, hogy jobban megismerhessétek őket!

1.) A makik Földünk legveszélyeztetettebb állatai.


2.) A makilányok uralják a makitársadalmat.

3.) Nagyon sok féle méretűek és alakúak lehetnek a 0,05 kg-os törpemakitól a fél kilót nyomó indriig.

4.) A zsírosfarkú törpemaki akár hat hónapra is álomba szenderülhet anélkül, hogy enne vagy inna bármit is. Ilyenkor hibernálódás-szerű állapotban van.

5.) A gyűrűsfarkú makik, mint Julien, illatmirigyeikkel vonják magukra a nőstények figyelmét, és így jelölik meg területüket is.

6.) Legalább 80 különböző makifaj él a Földön.

7.) A makik valódi művészek! Egy észak-kaliforniai makiközpontban makik által festett képeket is lehet vásárolni.

8.) A makik szaglása 3D-s, épp mint az emberek látása.

9.) A makik nagyon állatok – és nem azért, mert egész éjszaka buliznak. A madagaszkári variknak van egy vészjelző hangjuk, melyet majd 1 km távolságból is lehet hallani.

10.) A szifakák majd egy métereset tudnak ugrani.

11.) A makitársadalom politikai berendezkedésű – tehát Julien királynak valóban sok tennivalója akad.

12.) A törpemakik, mint Mort, születéskor mindössze 7,5 grammosak.

13.) A véznaujjú maki, mint Maurice, egész falakon képes átrágni magát csupán a metszőfogait használva.