Programok a téli szünetre

Az ünnepvárás extázisát szinte törvényszerűen a kötelező körök spleenje és a bejglikóma váltja, ne hagyjátok, hogy bedaráljon az év vége, gyűjtsetek élményeket! Az sem baj, ha nincs kedvetek kimozdulni, online is van miből válogatni bőven!

Ruhatervezés, karácsonyi készülődés, egyéni munkák

KreaTour - Zuglói műhely - december 22., 9.00-16.00

Lehet ruhát tervezni, ismerkedni a varrógéppel, vagy éppen folytatni a már elkezdett kabátot, blúzt, szoknyát. És lehet ismét párnát varrni, de most karácsonyi témában, vagy karácsonyi ajándékot készíteni a családnak. Ehhez több ötletet is kaptok, de az egyéni tervek megvalósítására is van lehetőség.


Diótörő

Budapest Bábszínház - Nagyszínpad - december 24., 10.30 és 14.00 (utolsó előadás)

A Stahlbaum-család karácsony estéjén Marika és Frici izgatottan várja az ünnepi ajándékokat. A család jó barátja, Dosselmeyer mester erre az alkalomra pompás várkastélyt készített. Frici egy játékegérrel ijesztgeti kishúgát. Drosselmeyer unokaöccse különös ajándékot hoz, egy diótörő babát...


Menjünk együtt Betlehembe!

Center Színház - december 24., 11.00

Zenés előadás eredeti Betlehemes játékok és versek felhasználásával.


A Játékkészítő

Online - december 24 - január 2.

A Játékkészítő pop-show-musical fergeteges színházi sikere - két év alatt több mint 100 ezer gyerek és felnőtt nézővel - megmutatta, hogy tisztán hazai alapanyagból gyúrva létre lehet hozni olyan előadást, ami akár a Broadway színpadán is megállná a helyét. A videó a 2015 karácsonyán a SYMA csarnokban bemutatott előadás felvétele.


Pásztorjáték a Belvárosi Főplébánia-templomban

Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom - december 24., 15.30

Pásztorjáték 14 gyermek részvételével és szereplésével a Belvárosi Főplébánia-templomban. A gyerekek Krisztus születésének történetét énekekkel és versekkel színesítve mesélik el.


Álomutazó

RAM Színház és online - december 24 - január 2.

Az Álomutazó mesemusical egy olyan világban játszódik, ahol már senki sem alszik, ezért senki nem is álmodik. Az emberek napi 24 órát dolgoznak, a gyerekek szinte az egész napjukat a suliban töltik, és csak azért mennek haza, hogy megcsinálják a házi feladatot. Az élet minden területét a mesterséges intelligencia irányítja, és még a pislogás is a hatékonyság elleni bűntettnek számít. A történet főhőse, Tomi a tízéves kissrác azonban egy álombárány segítségével harcba indul az álomvilág megmentéséért.


Karácsonyi cirkusz - The Show Must Go On műsor online vetítése

Online - december 25-26., 19.00

2020-ban hagyományteremtő jelleggel vetítették le először a cirkusz tavalyi műsorát. Az online közvetítést hatalmas érdeklődés övezte, több ezren nézték élőben a műsort a Facebook-oldalon. Idén sem hagynak senkit karácsonyi cirkusz nélkül, a 2021-es The Show Must Go On című műsort láthatja a közönség.


Bolsoj Balett 2021/2022 - Csajkovszkij: A diótörő

Uránia Nemzeti Filmszínház - december 26., 16.00

Az E. T. A. Hoffmann meséjén alapuló táncjáték Jurij Grigorovicsnak, a Bolsoj legendás balettmesterének koreográfiájában látható, a világhíres társulat legjobbjaival. A gyönyörű balettjáték varázslatos világba hívja a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. Csodálatos karácsonyi balettmese a mozivásznon.


Oroszlánvadászat Pesten - Családi séta

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, Központi Könyvtár - december 27., 14.30

Amíg a gyerekek a nagy vadász segítségével több mint egy tucat kőoroszlánt vadásznak le a Szabó Ervin Könyvtártól a Vörösmarty térig, a felnőttek történeteket hallgatnak oroszlánokat szelídítő szentekről, hírhedt állatidomárokról és a II. világháború idején föld alatt bolyongó vadakról.


Európa Kutyakiállítás – Budapest - FCI European Dog Show 2021

Hungexpo Budapesti Vásárközpont - december 28-31.

Európa Kutyakiállítás Budapesten a Magyar Kennel Klub és a MEOE Szövetség szervezésében. Minden, ami ugat és csóvál.


Erzsébet királyné karácsonya - családi nap

Gödöllői Királyi Kastély - december 28., 10.00

Karácsony alkalmából - mely Erzsébet királyné által különösen kedvelt ünnep volt, hiszen nagyon szeretett másokat megajándékozni - egy varázslatos hangulatú napra várja a családokat a Gödöllői Királyi Kastély.


Boribon muzsikál

Thália Színház (Télikert) - december 28. és 31., 10.30

A koncerten Mórocz Adrienn belebújik Annipanni szerepébe, és játékmackójával, az emberi tulajdonságokkal felruházott Boribonnal karöltve fakad dalra élőzenés kísérettel. A vidám dalok szövegét a népszerű Kockásfülű nyúl megihletője és a Boribon mesekönyvsorozat alkotója, Marék Veronika írta.


Vackor karácsonya

Nemzeti Táncszínház - Nagyterem - december 28., 11.00 és 15.00

Puha, fehér hótakaró borította be az erdőt, s a békésen szállingózó hópelyhek tánca közben az állatok izgatottan készülődnek a karácsonyra. Vackor viszont a téli álomra készül, ám mikor bebújik az ágyba, egy gyönyörűen tündöklő csillagra lesz figyelmes, ilyen ragyogót még sohasem látott. Elindul hát, hogy megkeresse, és megszerezze magának...


Ricsi Bohóc és a BumBum - Kölyökszilveszter

Center Színház - december 30., 11.00

Zenés, interaktív évbúcsúztató gyerekkoncert arcfestéssel, lufitekeréssel, tombolával, kölyökpezsgővel és koccintással!


Újévi koncert fiataloknak - Haydn: A teremtés - részletek

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem) - január 1., 16.00

A Müpa hagyománya, hogy január elsején Haydn oratóriumával, A teremtés Fischer Ádám vezényelte előadásával köszöntjük az új esztendő kezdetét - de az is, hogy az esti programnak délután elhangzik egy fiataloknak szánt, rövidebb változata, melyre az előadók legalább olyan odaadóan készülnek, mint az estire. Hiszen mi lehet fontosabb a muzsikusok számára, mint a koncertélet jövője? És mi egy ifjúsági koncert, ha nem az elkövetkező évtizedek közönségének bevezetése a zenehallgatás örömeibe?

+1

Téli Kajla kedvezmény

Fővárosi Állat- és Növénykert - január 2-ig

A téli szünetben a Kajla útlevéllel érkező 1-4. osztályos gyerekek 15% kedvezmény kapnak a jegy árából. Az akciós gyerekjegy ára így 1870 Ft. Használjátok ki! A részleteket itt találjátok!

 

Pokorny Lia az I Love You Babyt énekelte a SZESSÖN próbatermében, amivel Tomi és Jancsó simán fel is vehette volna a helyben megalakult zenekarukba.