Stephen King olyan rendes volt egy Maine állambeli sulival, mint amilyen jól ír

6500 dollárt adományozott egy általános iskolának, hogy az írás iránt érdeklődő diákok kiadhassák a saját könyveiket.

Stephen King, a Maine államban (azon belül is az általa kitalált Castle Rock, Derry és Jerusalem’s Lot nevű kisvárosokban) játszódó horrorregények írója 6500 dollárt (kb. 2 millió forint) adományozott a Maine állambeli Lewistonban található Farwell Általános Iskolának, hogy a tanulók kiadhassák a saját könyveiket - írja a CNN

Forrás: Jeremy O'Donnell/Getty Images

 

A gáláns felajánlás hírét Amanda Winslow, a Farwell Általános Iskola igazgatónője mondta el a CNN-nek. A regények témája részben a világméretű koronavírus-járvány. Az egyik könyv, ami egy kisfiú pandémia alatti kalandjait meséli el, a 2016-ban megjelent Fletcher McKenzie and the Passage to Whole című kötet folytatása. Az írócsoport egyik diákja, Hailey LaBrecque örömmel nyilatkozott a sajtónak:

Az elmúlt négy évben csak az iskolatársaim olvashatták el, amit írtam, de nagyon klassz belegondolni, hogy most már nagyjából bárki elolvashatja.

Amanda Winslow igazgatónő azt is elmondta a CNN-nek, hogy nagyon büszke a diákjaira és arra, amit elértek, mert pont az általános iskolás korú gyerekek azok, akik ha egyszer megértik a szorgalom és a türelem fontosságát, akkor nagyon tudják élvezni a kitartó munkájuk gyümölcsét.