10 dolog, amit nem tudtál a születésnapos Ryan Goslingról

A kanadai színész több mint tíz éve Hollywood egyik legnépszerűbb az arca, és azóta sem lassít.

1. Gyerekkorában volt egy varázslós játékkészlete, amit megtöltött igazi késekkel, és az iskolában azokkal dobálta a többieket a szünetben. Az ötlet onnan jött, hogy előző nap látta a tévében a Rambót. Utána büntetésből csak a National Geographicot nézhette, ami szintén erőszakos, csak máshogy. Viszont már korán megértette, micsoda erős hatással lehetnek az emberre a filmek.

 

2. Egyébként is balhés gyerek volt, sokat verekedett a nála erősebbnek tűnő fiúkkal, mert azt gondolta, hogy ezzel imponálni tud a lányoknak, de nem igazán vált be a dolog. Még akkor sem hagyott fel a csínytevésekkel, amikor a Mickey Mouse Clubban szerepelt tizenévesen, társa is akadt Justin Timberlake személyében. Egyszer például egy golfautót kötöttek el.

 

3. A szülei mormonok voltak, de a szigorú vallásos neveltetés ezek szerint lepergett róla.   

 

4. Mark Wahlberg helyett ő játszotta volna a Komfortos mennyország főszerepét, de kirúgták, mikor 68 kilóról 95 kilóra hízott a szerep kedvéért. Gosling szerint az lehetett a baj, hogy nem egyeztettek eleget a rendezővel, Peter Jacksonnal, a rendező felesége szerint ennél mélyebb problémák is voltak, és Gosling nem csak súlyban érezte magát kevésnek a szerepre. Ők máshogy gondolták, de végül belátták, hogy így nem fog menni.

 

5. Maga építette meg az autót, amit a Drive című filmben vezet, legalábbis szétszedte majd összerakta a saját két kezével. Ő barkácsolta azt az asztalt is, amin Rachel McAdams-szel szeretkeznek a Szerelmünk lapjai (Notebook) című romantikus filmben.

 

6. 2007-ben a Törés című film producere nagyon nehezen tudta elérni, hogy odaadja neki a forgatókönyvet. Abban az időben 2 hónapon keresztül egy sátorban élt az erdő közepén.

 

7. Imád kötni. A Plasztik szerelem (Lars and the Real Girl) forgatásán tanulta meg egy jelenethez.

 

8. Egy jól sikerült ebéd után hirtelen felindulásból vett egy marokkói éttermet, csak aztán nem maradt pénze a felújításra. Ezért állítólag fél éven keresztül szerelte a vízvezetékeket, hogy ki tudjanak nyitni. A Yelp nevű étteremértékelő oldal szerint a hely nagyon hangulatos és az étel is egészen autentikus, de persze nem olcsó.

 

9. Van egy tetoválása, amit maga csinált egy tetoválókészlettel. Eredetileg egy szörny kezét ábrázolja, ami elejt egy szívet, de saját bevallása szerint inkább egy kaktuszra hasonlít.

 

10. Amikor Budapesten forgatták a Szárnyas fejvadász című sci-fit, összesen öt hónapot élt itt, és bár a legtöbb sztár hotelben száll meg ilyenkor, ők egy budai villát béreltek a feleségével és a két kislányukkal. Többször látták őket a környékbeli cukrászdákban és játszótereken felbukkanni, és később azt nyilatkozta, hogy nagyon ízlett neki a magyar zsemle.