10 ok, amiért minden igazi túlélő Les Stroud-ra kapcsol a héten

Bear Grylls földöntúli ragyogása elhomályosította olyan túlélő szakértők szerepét, mint Les Stroud. Pedig Les előbb evett sült skorpiót kamerák előtt, saras vízzel leöbíltve, mint Bear. Les Stroud műsorai kicsit lassabb ritmusúak, mint Grylls adrenalin pumpáló show-i, de mi most elmondjuk, miért az előbbire kapcsolj a héten!

1. Stroud műsorai hitelesebbek. Amikor menekülnie kell az éjjeli őserdőben a jaguár elől, az tényleg vérre megy, és nem a szálloda halljában kornyadozó fikusz mellett vették fel.

2. A Túlélőember című sorozatban Stroud saját maga forgat, nincs vele stáb, aki segítse. Még a filmkészítésben sem, nemhogy a kunyhóépítésben és a Vajkaramellás rozmaringos körtebrulée szervírozásában.

3. Les-től rengeteget lehet tanulni. Mivel a cél nem az, hogy a tizenéves generációt lekössék, ezért show-elemek nincsenek, információ viszont rengeteg. Mielőtt elveszel 22 napra a dzsungelben, csak ezt nézd!


4. A Túlélőemberben lehetséges túlélőszituációkat modelleznek. Így azt is megtudod, mi van akkor, ha az autóddal lerobbansz a sivatagban, kisrepülőddel a sarkkörön, vagy eltévedsz a hegyekben. Ne adj isten léghajótörést szenvedsz. Stroud gond nélkül darabjaira szedi autóját, vagy motoros szánját, és megmutatja, mit tudsz belőle hasznosítani mostoha környezetben.


5. Stroud 7 kemény napot tölt egy-egy tájon, így egész behatóan megismerhetjük egy-egy vidék éjjeli és nappali arcát, veszélyeit, élelem- és vízforrásait. Én már álmomban is skorpiófészkeket látok.

6. A női nézők kedvéért Les is rengeteget van félmeztelenül. Még az északi sarkon is... Mindent a nőkért!

7. Les minden részben másfajta környezetbe kerül, néha sivatagban, néha szavannán, erdőben, vagy hóban kell túlélnie. És csodák csodája, mindig túl is éli!

8. Les Stroudot helyi lakosok is felkészítik a kalandra, így mindig tanulhatunk egy-két bennszülött turpisságot is.

9. Les Stroud sorozatai nagyon jók.

10. De tényleg nagyon jók!

Les Stroud és a túlélés titkai, Discovery World: minden nap
Túlélőember, Discovery World: minden nap