15 program szilveszterre

Az év utolsó napján is nyolckor már otthon a helyünk, és napközben sincs lehetőség a szabadtéri bulizása, de semmi sem gördíthet akadályt az otthoni, vírusmentes szórakozásunk elé.

Korlátozások ide vagy oda, ezekkel a programokkal tökéletesen búcsúztathatod az óévet, és még csak ki sem kell tenned a lábad otthonról. Íme 13 program a nagyobbaknak + 2 a kisebbeknek időrendben.

1. La Finale New Years Eve Balcony Bash

Kora délután kezdheted az alapozást King Daddy Vad és DJ Mango masszív ütemeivel, a legjobb beatek mellé drónról érkező lélegzetelállító látvány is jár.

2. Táncszínház ON- Budapest Táncszínház: 80 nap alatt a Föld körül

A főhős, Phileas Fogg, pozitív tulajdonságai, mint a humanizmus, a becsület, az adott szó és az egészséges versenyszellem olyan emberi tulajdonságok, amelyekre gyermekeinket és ifjúságunkat nap, mint nap tanítani kell. A tánc kitűnő kifejezési forma, nonverbális nyelve segít bemutatni a világ változatosságát, a kulturális sajátságokat, közös emberi értékeket.

3. Békéscsabai Jókai Színház: Holle Jankó (Online premier)

A koprodukcióban megvalósuló mesejáték a magyar népmesék formavilágát és nyelvezetét állítja színpadra a néptánc segítségével. Az egységes népművészeti hatás érdekében a táncok a magyar néptánc mozdulatvilágából merítenek, a jelmez és díszlet a népművészeti motívumok forma- és színvilágát követi. A magyar népzenei alapokra épülő kísérő zene pedig különleges hangzású hangszerek széles tárházát vonultatja fel.

4. Búcsúztassuk együtt 2020-at! Újévköszöntő Gála

Stílusosan köszönti az Újévet a Budapesti Operettszínház! Virtuálisan koccintás a közönséggel annak reményében, hogy a 2021-es év mindenkinek sokkal könnyebb lesz!

5. Duma Aktuál szilveszteri különkiadás – meglepetéssel!

A műsor az elmúlt hónap történéseit dolgozza fel havi rendszerességgel, közélet, politika, súlytalan bulvár események, művészet és kultúra 2*40 percben (néha több), szünettel. Vetítések, videók és váratlan színpadi elemek keverednek helyszíni tudósításokkal és indokolatlan táncbetétekkel.

6. Budapest Bár - Szilveszteri koncert premier

Ez az év sem érhet véget Budapest Bár koncert nélkül, ha személyesen nem lehet hát online. A szilveszteri koncertre a legpörgősebb dalokból válogat a zenekar, hogy méltó módon búcsúztathassa az idei rendhagyó évet. Az idei koncerten a közönség lesz a produkció rendezője: közösségi média felületeiken előzetes nézői kívánságok alapján állítják össze a számok sorrendjét.

7. Katona József Színház: Portugál

Egy tér (falu: Irgács), melyben látszólag megtörténnek a dolgok jelentős amplitúdó nélkül. A hétfő hétfő, a nyár nyár, a kocsma – kocsma, s ez így lesz akkor is, ha elmúlik az élet, tehát a hétfő története hétfői, a nyár csúcspontja a céllövölde, szabadsága a strand, a kocsma, a sör, a foci, az ismétlődő dialógok szegényes változatai... stb.

8. Opus Online | Kéknyúl

Ingyenes szilveszteri koncertközvetítés az Opus Jazz Clubból! A hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező, urbánus tánczenét játszó Kéknyúl egyedülálló színfoltja a hazai klub- és fesztivál-körforgásnak.

9. TÁP szilveszter - Minden rossz méltó vég a (bélnek) évnek - varieté

A TÁP Színház élő stream szilveszteri utolsó varietéjén a nézők is rémesen érzik majd magukat. Ennél a karantén is jobb. Borzasztó lesz, de tényleg, ne nézzék, ne vegyenek rá jegyet. Sose volt jó, most se lesz az. Nem gyereknek való, de felnőttnek sem, magyarnak pláne! Töltsék inkább szomorú magányban a szilvesztert, ennél az is jobb. Ha valamit ne nézz meg, akkor ez az!

10. Örkény István Színház: Színészbüfé/Büfészínész 1.

Azt meséld, el Gyuri, Eszter, Imi, Béla, Laci, Gabi, Zsombi, Kero, Pali, Zsolt, NóraDia, Réka, Znami, Emő! Ma este pályájuk emlékezetes pillanatairól mesélnek. Mindarról, ami a színpadon megtörténhet, tehát meg is történik: találkozásokról, amelyektől kaptak valamit, esetekről, ahol megértettek valamit, sikerekről, ahol elértek valamit, bakikról, ahol elrontottak valamit.

11. Jazz Szilveszter // Online közvetítés és rendelhető ételek házhozszállítással!

A felejthetetlen élményt a gasztronómiai különlegességek mellett a múltszázad francia világába repítő Micheller Myrtill és a Swinguistique, a django pop-ot eredeti módon megszólaltató Pankastic! koncertjei biztosítják. A megrendelt szilveszteri fogásokat az Árpád híd, Váczi út, Rózsák tere, Erzsébet híd, Attila út, Széna tér, Mechwart liget, Vérhalom tér, Kolosy tér és Flórián tér által határolt területen ingyenesen szállítják ki.

12. Telekom Electronic Beats: Csakazértis Szilveszter w/ Axel Boman & Kornél Kovács

Idén utcára lépéstől és vad buliktól mentesen kell szevaszt intenünk ennek a hihetetlen évnek, ezt már tudjuk. De jó tudni azt is (wink-wink), hogy ez mégsincs teljesen így: szilveszter éjjel bekapcsolódhatsz egy olyan, hat órán át tartó eseménybe a házikanapéról, amiben nem csak nézőként vehetsz részt. Hogy a történet ne legyen egyirányú, a Zoomon keresztül tudsz társulni zenészekhez, a dj-khez, a műsorvezetőkhöz és sokadmagadhoz, lehetőleg minél kreatívabb körítéssel, mert annál valószínűbb, hogy adásba kerülsz Te is.

13. M.ú.l.j.é.k. 2020! A Dumaszínház szilveszteri válogatása

M.Ú.L.J.É.K. 2020 – avagy kétezer húzz! Válogatás a Dumaszínház alávaló pillanataiból. A műsort vezeti Kovács András Péter és Ráskó Eszter.

14. A TRIP Hajó bemutatja: Péterfy Bori & Love Band Szobadiszkó Streamkoncert

Szilveszteri buli Boriékkal! Irány a szobadiszkó, táncoljatok, őrüljetek meg és búcsúztassátok teljes szívvel 2020-at!

15. BUÉK Szobafesztivál

Peter Makto, Belocca és NewL fognak Budai otthoni stúdiójából arról gondoskodni, hogy megfelelő körülmények között várhassátok 2021-et és a bulik újbóli beindulását. Amire számíthasz: különleges hangulat, remek dj-k és a legjobb közönség a világon, akik egy közös chat-ben is hozzászólhatnak majd a történésekhez.

Látjátok, ez a szilveszter is pezsegni fog igaz, csak az online térben. Időben töltsétek meg a hűtőtöket étellel és itallal (az üzletek is hamar zárnak), szerezzetek be minden party kelléket, elő a legmenőbb pizsikkel és indulhat a házibuli!