5 sztár, akiket nem a szépségükért szeretünk

Lássuk be, a világ a szépekről szól. A filmekben, a tévécsatornákon, a címlapokon és a szórakoztató ipar minden szegmensében a szép embereké az előny, még akkor is, ha történetesen tehetségtelenebbek, vagy egyenes butábbak csúnyább társaiknál. Persze ez valahol érthető is, ugyan miért is akarna valaki ronda embereket nézni önszántából egy amúgy is bugyuta szappanoperában. De hála istennek nem csak a kinézet, hanem a tehetség, a humor és a karizma is rengeteg embert érdekel, így egy darabig még nem kell nélkülöznünk a kedvenc ronda sztárjainkat.

Woody Allen
A többszörös Oscar-díjas színész, író, rendezőről sokszor elmondták már, hogy nagyon hátul kulloghatott, amikor a szépséget osztogatták, de szerintünk be se állt abba a bizonyos sorba. Vörös haja, vastag szarukeretes szemüvege, csak rontott a helyzetén, de ez nem akadályozta meg abban, hogy olyan színésznőkkel éljen, mint Diana Keaton, vagy Mia Farrow. Mindezt kivételes humora, tehetsége és intelligenciája tette lehetővé számára.


Steve Buscemi
Csak ránézünk és halkan felhördülünk: Úristen a fogai és azok a vizenyős szemek! Néha viszont, éppen kapóra jön, ha valaki ennyire csúnya. A színész az emlékezetes szerepeit, éppen furcsa arcberendezése, no meg tehetsége miatt tudta zseniálisan eljátszani. A Kutyaszorító Mr. Pinkje, vagy a Fegyencjárat beteges bűnözője egybeforrt Buscemi arcával és igazi sztárt csinált belőle.


Rowan Atkinson
Ha szép nem vagy, legalább legyél vicces, gondolhatta a brit színész, humorista, és ennek köszönheti a karrierjét is. Mindenki Mr. Bean-je normális esetben, egyébként nem lenne veszettül ronda ember, de pályája során szinte sportot űzött a hülye pofák vágásából, ezért mindenkinek így maradt meg az emlékezetében. A Fekete vipera és Johnny English sztárja egyébként az idén töltötte be a 60. évét, de a fura „sármja” semmit sem kopott.


Danny Trejo
Egyszerűen nem tudjuk elhinni, hogy mekkora szerencse kell ahhoz, hogy ezzel az arccal karriert csinálhass Hollywoodban. Robert Rodriguez kedvenc színésze annyira durván néz ki, hogy gyakorlatilag smink nélkül eljátszhatta a filmvásznak leggyilkosabb karaktereit. Az arcát mély barázdák és hegek szántják fel, a tekintetéből pedig árad az erőszak. Az élete sem volt eseménytelen, színészi karrierje előtt 11 évet ült börtönben, ahol komolyan foglalkozott a bokszolással.


Mickey Rourke
Mai összeállításunknak ő a kakukktojása, ugyanis Rourke pályája kezdetén kifejezetten sármos és tehetséges színész volt. Elég csak a 9 és fél hét Johnjára, vagy az Angyalszív jóképű nyomozójára gondolnunk, és elborzadunk, hogy ki lett abból a jóképű srácból. Rourke saját bevallása alapján is kissé túlzásba vitte a botoxot, ami ugye a mimika halála, így miután már egy izom se működött az arcán, igen nehezen kapott szerepeket. A dolog odáig fajult, hogy inkább felszedett vagy 20 kiló izmot és visszament bokszolónak, pedig ez a sport sem tesz jót az arcnak. Filmes visszatérése után ugyan próbálták helyrehozni a katasztrofális plasztikai műtéteket, de, hogy ez mennyire sikerült, azt mindenki döntse el maga.

Ugyan a sort folytathatnánk még a tehetséges ronda férfiakkal, de egy következő cikkünkben inkább a nem bántóan szép hölgyeket vesszük górcső alá.