A Hologram for the King első előzetese

Tom Hanks a nagy büdös sivatag közepén keresi egykori önmagát, de közben a Talking Heads szól, így nem lehet semmi baj, akkor sem, ha CIA ügynöknek hiszi egy rakás rosszarcú burnuszos.

Tom Hanks valahogy mindig is itt volt velünk, már kisgyerekként néztük a filmjeit és öregen is nézni fogjuk. Ő másként öregszik mint mi: lassabban, méltóságteljesebben, és mindent képes eljátszani, miközben mindig ugyanaz marad, a szimpatikus átlagember, akit talán fel sem ismernénk nagyobb tömegben. És most is ilyen figurát alakít A Hologram for the King című, hamarosan érkező filmben, amely Dave Eggers bestselleréből készült, és amelynek most jött ki az első előzetese. Hanks egy amerikai üzletember, Alan Clay, akinek korábban sikerült csődbe vinnie egy céget. Most adósságok terhelik, feleségétől elvált, kéne a pénz lánya egyetemére, és éppen a 2008-as pénzügyi válság idejében járunk, szóval nem könnyű neki, és ez látszik is rajta. Ekkor jön egy nagy lehetőség: egy Szaúdi Arábia közepén, a sivatagban épülő új kereskedelmi központ számára eladni egy nagy összegű IT szerződést, amihez le kell nyűgözni a királyt, történetesen egy hologrammal.

Nézd meg az A Hologram for the King első előzetesét ITT!

A regény egy Samuel Beckett idézettel kezdődik, az előzetes pedig a Talking Heads Once in a Lifetime című klasszikusával, amit maga Tom Hanks regél el nekünk, röviden illusztrálva (majdnem) csődbe ment életét, majd megérkezünk Szaúdi Arábiába. Itt egy talán túlságosan is bohókás sofőr mutatja meg neki a sivatagi királyságot és annak szokásait - egy nagy tömeg előtt elhaladva kiderül, ott tartják a nyilvános kivégzéseket -, és kimerült főhősünk, aki előtt számtalan akadály tornyosul, hamarosan orvosi kezelésre szorul, orvosa pedig egy csinos, magabiztos asszony. A történet ugyan kissé emlékeztet a 2011-es Lazacfogás Jemenben című Ewan McGregor filmre, de első blikkre kellemesen fanyar és tipikusan Tom Hanks-es, vagyis kevéssé meglepő, de abszolút minőségi élményt ígér. A rendező Tom Tykwer (Felhőatlasz, A lé meg a Lola), a Marokkóban, Egyiptomban és Németországban forgatott film 2016. április 22-én kerül az amerikai mozikba, a magyar bemutató dátumáról még nincs információnk.