A leghíresebb anya-lánya párosok legjobb közös fotói, 2. rész

Van, akik hasonlítanak egymásra, van, akik kevésbé, de ami közös ebben a tíz fotóban, hogy mindegyikre öröm ránézni. Ismerd meg Julianne Moore, Madonna, Beyoncé és további hét sztár bájos lányait!

Yolanda Hadid és Gigi Hadid

Ebben az esetben talán a lány mára híresebb lett, mint az édesanyja – a magyar közönség számára mindenképpen. Gigi Hadid modellről akkor írtunk legutóbb, amikor ő lett Leonardo DiCaprio új barátnője, ráadásul hosszú idő óta az első, aki már elmúlt 25 éves. Yolanda Hadidot, az anyát egyébként a The Real Housewives of Beverly Hills című realityszériából ismerheti elsősorban az amerikai közönség, amelynek 2016-os távozását megelőzően három évadában szerepelt. Mivel Gigi ekkor már végzős gimnazista volt, nem mondhatjuk, hogy beleszületett a celeblétbe, de az biztos, hogy elég hamar adaptálódott hozzá, és gyorsan hátat fordított a civil világnak (a lány a New York-i Egyetem kriminálpszichológiai szakán tanult) azért, hogy főállású divatmodell legyen.

 

Anya és lánya egy 2018-as Victoria’s Secret bemutatón. Forrás: Astrid Stawiarz / Getty Images for Victoria's Secret

 

Jada Pinkett Smith és Willow Smith

Will Smith és Jada Pinkett Smith lassan 22 éves lánya viszont tényleg egyenesen beleszületett a sztárságba. Először édesapja Legenda vagyok című filmjében láthattuk a főhős karon ülő kislányaként, még 6 évesen, azóta viszont (habár van pár filmje és sorozata) a színészetről átnyergelt a zenére – szóval mondhatjuk, hogy édesanyja helyett inkább apja nyomdokaiba lépett. Ő volt Jay-Z Roc Nation nevű kiadójának legfiatalabb előadója, amikor 2015-ben náluk jelentette meg bemutatkozó albumát. Anyának és lányának ugyanakkor van egy közös projektje: együtt vezetik a Facebook Watch-on látható Red Table Talk című műsort, amelyben ráadásul Jada Pinkett Smith édesanyja, Adrienne Banfield-Norris is részt vesz – így egyszerre három generáció női problémáit tudják megbeszélni.

 

Jada Pinkett és Willow Smith az idei Oscar egyik zárópartiján. Forrás: Arturo Holmes / FilmMagic / Getty Images

 

Madonna és Lourdes Leon

A pop nagyasszonyának és a lányának, a modellként dolgozó Lourdesnek is van közös együttműködése: egy stílszerűen Material Girlnek elnevezett ruhamárka, amit nemcsak a híres Madonna-szám ihletett, de a stílus is a nyolcvanas évekét tükrözi. A 26 éves lány édesapja egyébként az énekesnő egykori személyi edzője, a kubai származású Carlos Leon, aki Lourdes születése után színészkedni kezdett, és azóta már 35 darabból álló filmográfiával rendelkezik (főleg kisebb szerepekkel). Mivel Madonna 2000-ben hozzáment Guy Ritchie angol rendezőhöz (akivel szintén nincs már együtt), és ugyanabban az évben fiuk is született, Lourdesnek van egy Rocco nevű féltestvére, az énekesnő örökbefogadásainak köszönhetően pedig négy mostohatestvére is.

 

Madonna és Lourdes Leon idén szeptemberben a New York-i Fashion Weeken. Forrás: Dimitrios Kambouris / Getty Images for NYFW: The Shows

 

Julianne Moore és Liv Freundlich

Az Oscar-díjas színésznő húszéves lánya – akinek Bart Freundlich forgatókönyvíró-producer-rendező az édesapja – saját jogán még nem számít híresnek, de elindult az úton, hogy bekerüljön a szakmába, hiszen egyrészt apróbb szerepekben már láthattuk apja filmjeiben (a Julianne Moore főszereplésével forgatott Házasság a négyzetenben, illetve az Újrakezdők – Szerelmes szingli szittert keresben), ezenkívül produkciós asszisztensként is kipróbálta magát a szintén Bart Freundlich által rendezett Esküvő után című 2020-as alkotásban (ez egyébként az azonos című Oscar-jelölt dán film remake-je). De az is könnyen lehet, hogy Liv végül valami egészen más szenvedélyt választ magának, hiszen apja 2019-ben, a forgatás idején azt nyilatkozta, hogy ők, a szülők sokkal jobban örülnek, hogy a közös munka során a lány ott van körülöttük, mint amennyire ő élvezi a társaságukat.

 

Az egész család az idei Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. Forrás: Pascal Le Segretain / Getty Images for Lexus

 

Reese Witherspoon és Ava Phillippe

Liv Freundlichhoz hasonlóan Ava Phillippe is bármikor elmehetne édesanyja hasonmásának, de a sztár Ryan Phillippe színésztől született lánya inkább a saját útját járja. Színészkedés helyett így egyelőre a modellszakmában találta meg magát. A 23 éves lány 2021-ben Beyoncé Ivy Park kollekciója számára modellkedett, majd ő lett az arca Pat McGrath Bridgerton témájú sminkmárkájának. Ava egyébként egyszer elárulta, hogy a szüleik is mindig arra biztatták őt és 19 éves öccsét, Deacont, hogy találják meg a saját útjukat.

Avának Deaconön kívül van egy féltestvére is, egy Tennessee nevű kisfiú, aki Witherspoon Jim Tothtal kötött házasságából született, épp tíz évvel ezelőtt.
Ava Phillippe és Reese Witherspoon az Énekelj! 2. tavaly decemberi premierjén. Forrás: Matt Winkelmeyer / Getty Images

 

Demi Moore és Rumer Willis

Rumer Willis ezzel szemben ugyanazt a pályát választotta, mint szülei, azaz Demi Moore és Bruce Willis színészek. Először persze ő is csak gyerekszínészként tűnt fel édesanyja és édesapja pár filmjében (lásd: Tegnap és ma, Sztriptíz, Bérgyilkos a szomszédom, Túszdráma), de immár 2008 óta – amikor is két filmje is kijött, A gyilkos bennünk című horror és A házinyuszi című vígjáték – önálló produkciókban szerepel. Játszott egyebek mellett a 90210 és az Empire című sorozatokban, illetve Tarantino Volt egyszer egy… Hollywoodjában.

Demi Moore-nak és Bruce Willisnek született egyébként két másik lánya is, Tallulah és Scout, de a legjobban talán Rumer hasonlít az édesanyjára.

 

Rumer Willis és Demi Moore a Vanity Fair 2020-as Oscar-partiján. Forrás: Toni Anne Barson / WireImage / Getty Images

 

Bette Midler és Sophie von Haselberg

Bette Midlert, a Barátnők, az Elvált nők klubja és a Hókusz pókusz sztárját senkinek sem kell bemutatni – és lassan a lányát sem, hiszen ha a neve nem is ismerős,

biztos sokan láttuk az olyan sorozatokban, mint a Kártyavár, a Póz vagy az American Crime Story.

Sophie egyébként novemberben lesz 36 éves, a Yale-en végzett, és 2020 júniusában egy kis, az éppen tomboló pandémiához igazított szertartáson ment férjhez a híres Guinness családból származó Harry Guinneshez.

 

Bette Midler és Sophie von Haselberg egy 2019-es halloweeni eseményen. Forrás: Steven Ferdman / Getty Images

 

Susan Sarandon és Eva Amurri

Listánk sok más tagjához hasonlóan Eva Amurri esetében sem esett messze az alma a fájától, hiszen olyan filmekben és sorozatokban láthattuk, mint a Szemvillanás alatt, A cél szerelmesíti az eszközt…, a Kaliforgia vagy a Megdönthetetlen. A 37 éves Amurri egyébként többször játszott már együtt Sarandonnal (például a Mindenütt jóban vagy az Örök lányokban), sőt, a feltűnő hasonlóság miatt gyakran alakítja a fiatalkori énjét – ahogy az például az Apa ég!, a Marilyn Monroe titkos élete, a Monarch vagy a Ments meg, Uram! című produkciókban történt. Eva Amurri édesapja egyébként Franco Amurri olasz rendező, akivel Susa Sarandon a Mussolini és én, Galeazzo Ciano című minisorozat római forgatásán jött össze.

 

Anya és lánya a 2016-os Screen Actors Guild Awards díjátadón. Forrás: Alberto E. Rodriguez / Getty Images

 

Beyoncé és Blue Ivy Carter

Az énekesnő Jay-Z-től született tízéves kislánya már 9 évesen Grammy-díjasnak mondhatta magát. Hogy ez mégis hogy történhetett? Hát úgy, hogy 2021-ben Beyoncé Az oroszlánkirály-remake-hez kiadott The Lion King: The Gift című album Brown Skin Girl című daláért, pontosabban a hozzá készült videóklipért elnyerte az év legjobb klipjének járó Grammyt.

A szóban forgó videó stáblistáján pedig Blue Ivy is fel volt tüntetve közreműködő művészként, mivel nemcsak szerepel benne, hanem az ő vokáljával kezdődik és zárul a dal.
Blue Ivy Carter és Beyoncé Az oroszlánkirály premierjén 2019 nyarán. Forrás: Alberto E. Rodriguez / Getty Images for Disney

 

Gwyneth Paltrow és Alma Martin

Listánk előző, a tavalyi anyák napja alkalmából összeállított részébe már bevettük Gwyneth Paltrow-t és édesanyját, Blythe Dannert, aki szintén színész: többek közt az Apádra ütök-mozikban láthattuk Ben Stiller figurájának anyósaként (és Robert De Niro angyali türelmű filmbeli feleségeként). De Paltrow igazán szép párost alkot saját lányával, a Chris Martintól, a Coldplay frontemberétől született Apple-lel is. Apple 18 éves, nemrég kezdett el főiskolára járni, s ahogy azt a színésznő ötvenedik születésnapja kapcsán írt cikkünkben is felelevenítettük, már 14–15 évesen is felelősségteljesebb és megfontoltabb volt, mint az anyja. Paltrow és lánya egyébként egyaránt gyönyörűek, de ha jobban megnézzük, Apple inkább az édesapjára hasonlít – sokan igazi angol szépségnek tartják.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) által megosztott bejegyzés



(via Insider)