A mese és a valóság találkozása a karosszékben - Maradj online szerdán is!

Reggeli torna után mesehallgatás kakaóval, majd irodalmi elmélyülés és szembenézés a valósággal! Este érdemes lesz ezeket koncerttel levezetni!

Ébredj velünk! - Suhanj Fitness #maradjotthonchallenge!

április 15. 8:00

Ma is home office tesióra a Suhanj Fitness stúdió szuper oktatói segítségével, akik a facebookon élőben jelentkezve instruálnak majd titeket! Indítsátok velük a napot!

 

A boldog herceg online

április 15. 9:00

A nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata is online tartalmakkal kedveskedik a gyerekeknek. A Facebook-oldalt és a Youtube-csatornát érdemes követni!

 

A csillagszemű juhász online

április 15. 10:00, 18:00

Házhoz jön a kolozsvári Puck Bábszínház. Ezen a héten is új előadásokkal jelentkeznek, amelyeket naponta kétszer fognak közvetíteni, 10.00 és 18.00 órától. Az előadások a WonderPuck Utcai Fesztivál Facebook-oldalán lesznek elérhetők, a fenti időpontokban. Ha valaki lemaradna a hétfői és szerdai közvetítésekről, az hétvégén bepótolhatja. További információt a bábszínház honlapján található.

 

Otthoni papírszínházas mesélés Mentasárkánnyal - A méhkirálynő

április 15. 10:00

Közös mesehallgatásra és egy kis hozzá kapcsolódó mozgásos játékra invitálja a gyerekeket Mentasárkány, aki ezúttal A méhkirálynő című papírszínházas mesét meséli el a Csimota Könyvkiadótól. Ha szeretnétek csatlakozni a közvetítéshez, akkor ide kattintsatok!

 

Zenés gyermekfoglalkozások Veronakival LIVE

április 15. 10:30

Rendszeres interaktív zenés, mesés live gyermekfoglalkozás a karantén idején Veronikával. A live közvetítéseket a Veronaki zenekar Facebook-oldalán tudod követni. 

 

Dragomán György a karanténban! Beszélgetőtársa Nyáry Krisztián

április 15. 16:00

Április 15-én szerdán 16 órakor, Dragomán György író lesz Nyáry Krisztián vendége és kérdezi arról, hogy mivel tölti a karanténos napokat és milyen olvasmányokat ajánl. Nézd és hallgasd őket!

 

Kerekítő manós mondókázás online

április 15. 16:30

Kerekítő manó vár benneteket egy mondókás együtt-játszásra! Játékvezető: J. Kovács Judit, drámapedagógus, a Kerekítő 17 tagú Mórás mondókáskönyv-család és baba-mama foglalkozáshálózat gazdája. Az eseményre a KEREKÍTŐ központi Facebook-oldalán tudtok majd rákapcsolódni,  szerdánként 16 órakor!

 

Bánkitó Karanténfesztivál Online | Eszmélet #124 - olvasószeminárium

április 15. 17:00

Az Eszmélet folyóirat három héten keresztül olvasószemináriumot tart a legutóbbi, 124-es (2019. téli) számában megjelent írásokból. 
Az első héten a holokauszt emlékezetpolitikájával és a felszabadulás kérdésével, a második az izraeli-arab konfliktussal, a harmadikon pedig az új szélsőjobboldallal és az Orbán-rendszerrel foglalkoznak.
A regisztrált résztvevőkhöz előre eljuttatják az aktuális írásokat, a szemináriumon pedig zoom-konferencián az Eszmélet folyóirat szerzőivel közösen fogják az olvasottakat feldolgozni.  Regisztráció itt.

 

Válság, válság válsááááág! - Mikor jön és mi a teendő?

április 15. 18:30

“Mikor jön a következő pénzügyi összeomlás? Mi a teendő?” - ezek a kérdések igencsak aktuálisak. A március 11-re meghirdetett előadást április 15-én megtartják az online térben, a Zoom felületén. Körülbelül 60-90 perc előadás, majd következik a kérdés-válasz szekció kifulladásig.

 

Bánkitó Karanténfesztivál Online | A börtön ablakában | Karanténkurzus

április 15. 19:00

Multidiszciplináris ONLINE kurzus a járványhelyzetben a Szájensz Szeánsztól! Az utóbbi hetekben a világ nagy része önkéntesen vagy kényszerből, de karanténba vonult. De mi van azokkal, akik a járványtól függetlenül el vannak zárva a társadalomtól?
Vajon az ő életükre milyen hatással vannak most a külvilágban zajló események? A fogvatartottak élete rendkívül behatárolt, és ez a világ most valamivel közelebb került hozzánk. Mi is kezdjük megérteni, hogy milyen is az, ha korlátozva van a szabadságunk. Annak megértésében, hogy milyen lehet most egy büntetés-végrehajtási intézetben élni és mit kezdenek az államok az ezzel kapcsolatosan felmerülő problémákkal dr. Tarnai Dóra a Magyar Helsinki Bizottság / Hungarian Helsinki Committee jogi tanácsadója lesz a segítségünkre egy Facebook live előadás keretében.

 

ifj. Dani János és Toldy Viki - standard

április 15. 19:30

KARANTÉNBÓL SZÓL A NÓTA "élő közvetítés az otthoni karanténból"

A jelenlegi járványügyi helyzet hívta életre a Karanténból szól a nóta elnevezésű Facebook oldalt, melynek elsődleges célja, hogy naponta élő produkciókat közvetítsen a magyar népzenei, cigányzenei és jazz szférából. A hiánypótló kezdeményezés a zene szeretete és a zenészek elhivatottsága mellett az említett műfajok alulreprezentáltságának ellensúlyozása és az érdeklődő közönség kiszolgálása céljából jött létre.

 

Zeneakadémia Koncertközvetítés/11 - A tangó története I.

április 15. 19:30

Km.: Giampaolo Bandini (gitár), Cesare Chiacchiaretta (bandoneon), Anima Musicae Kamarazenekar; vezényel: Joan Pages Valls; szakkommentátor: Mona Dániel

Piazzolla: Suite Troileana – 1. Bandoneón
Piazzolla: Ave Maria
Piazzolla: Suite Troileana – 2. Zita
Villoldo: El Choclo
Piazzolla: Adiós Nonino
Pujol: Dos Aires Candomberos – 1. Nubes de Buenos Aires
Piazzolla: Oblivion
Piazzolla: Muerte del ángel

A Nemzetközi Gitárfesztivál 2016. november 6-i hangversenyének felvétele. Az esemény FB-oldala.

 

Sinéad O'Connor - I'm not Bossy, I'm the Boss

április 15. 20:00

Húszévesen állt elő első lemezével, az 1987-es The Lion and the Cobra albummal, ami a korszak egyik legerősebb bemutatkozása volt, ráadásul a vadóc kopasz énekesnő - aki a felvételek alatt épp első gyermekét várta - saját maga producereként rögzítette zsigerien zseniális dalait. Az alternatív rocktól a szelídebb hangzások felé mozduló I Do Not Want What I Haven't Got sokmilliós eladásaival, illetve a Nothing Compares 2 U című Prince-szerzemény slágerlista-vezető feldolgozása már igazi világsztárrá tette az ír művésznőt, bár ő nem akart igazodni a popbiznisz szabályrendszeréhez. A társadalmi, vallási és emberjogi kérdésekben elkötelezett és szókimondó énekesnő az elmúlt évtizedekben számtalan zenei stílusban próbálta ki magát a reggea-től az ír folkig, de mindig törekedett arra - erre utal utolsó lemeze, a 2014 augusztusában megjelent „I'm Not Bossy, I'm the Boss” című album is -, hogy önmaga legyen. A felvétel 2015. április 21-én, a 15. Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében készült. MÜPA Youtube-csatornája.

 

Pandémia Akadémia - Rákosi ajándéka: ÁVH tisztképző Róth Miksa műhelyében

április 15. 20:00

Róth Miksa pandémia akadémia először március 27. pénteken 20.00 órakor jelentkezett, azóta minden hétfőn, szerdán és pénteken este nyolckor hallhatjátok itt. A karantén múzeum Róth Miksa pandémia akadémiának csak a neve hosszú - az előadások úgy tíz percesek és a Róth Miksa Emlékház FB oldalán érhetőek el. A mai téma? Rákosi ajándéka: ÁVH tisztképző Róth Miksa műhelyében. 

 

Live with Ayse Deniz | Live Stream

április 15. 20:00

Mivel globális szünet van, fontosabb, mint valaha, hogy támogassuk azokat a művészeket és fellépéseiket, akiket szeretünk. Kapcsolódjunk minden este és hallgassuk együtt a művészeket, akiket szeretünk. A Sofar Sounds koncertjei ingyenesek de opcionális adományokkal támogathatod a művészeket, vagy a Sofar művészeti alapját.

 

Ákos: Aréna-koncert 2012

április 15,. 20:00

Ma 20:00-kor újabb koncertfilmjét teszi ingyenesen elérhetővé Ákos: ezúttal a 2012-es Aréna-koncertet nézhetitek meg a YouTube-onItt feliratkozhattok a premierre

 

Ripoff Raskolnikov Livestream! The Theme: Love Songs

április 15. 20:30

"Drága Barátaim! Ma este 20:30-tól adok egy kis szobakoncertet itt a FB-on, tartsatok velem! Nagy örömet okoztatok, hogy annyian megnéztétek a múltkori livestream. Arra gondoltam, hogy néha megismételném ezt a szobakoncertet, ne unatkozzatok ti se meg én se!

 

A Bence kalandjai a Sárga Fotelben - Livestream koncert

április 15. 21:00

"Kéthetente facebook live koncertekkel jelentkezem a Sárga Fotelből. Lesz mindenféle! ;)"

Újszínház: Mert a mamának így jó - online közvetítés

Április 15. 19:00

A hétköznapi hazugságok vígjátéka. Fordulatok, helyzetkomikumok, hamisítatlan, harsány olasz karakterek, temperamentum, remek alakítások! Közvetítés itt!