A Volt egyszer egy... Hollywood regényverziójából minden kiderül

Még ebben a hónapban megjelenik a könyv. Tarantino azt ígéri, mindent megtudunk Brad Pitt feleséggyilkos (?) karakterének múltjáról.

Tarantino öt éven át írta a Volt egyszer egy... Hollywood forgatókönyvét, amit eredetileg regénynek szánt – és most végre regényként is megjelenik. A kultrendező a Pure Cinema Podcastnek elmesélte, hogy pontosan mire számíthatunk. A jó hír, hogy nem egy szimpla forgatókönyv-átírásra.

Tarantino szerint, aki szerette a filmet, annak a regény is tetszeni fog, mert sokkal mélyebben meg lehet majd ismerni belőle a karaktereket, és olyan titkok derülnek ki róluk, amelyek a filmben nem voltak benne. Ahogy meséli:

Nem arról van szó, hogy fogtam a szkriptet és átírtam regényformába. Újrameséltem és újragondoltam az egész sztorit regényként, és nem csak abban az értelemben, hogy visszatettem a filmből kivágott jeleneteket.”

A rendezőnek volt miből szelektálnia, mert a forgatókönyvírás ötéves periódusa alatt rengeteg olyan dolgot leírt, amiről tudta, hogy a szkript végső verziójába nem kerülhet be, de segített neki abban, hogy jobban megértse a karaktereit.

A film rajongóit legjobban talán Brad Pitt karakterének, Cliff Booth-nak a múltja izgatja, az, hogy megölte-e a feleségét, vagy sem. Tarantino azt ígéri, a regény erre is válaszokkal fog szolgálni. Több különálló fejezet lesz a könyvben, amely flashbackszerűen, mint egy ponyvaregény mutatja be a karakter múltját.

A Volt egyszer egy... Hollywood június 29-én jelenik meg angolul.

Via EW