A Waczak szálló egészen piciben

Majd’ 40 évvel születése után újraéled a valaha készült egyik legjobb angol sitcom díszlete, igaz, egész különös módon, LEGO építőkockákból kirakva.

Egy 21 éves amerikai építész, Nathan Feist, aki még nem is élt, amikor az „angol Riviera” legpocsékabb szállodáját bemutató legendás sorozat útnak indult 1975-ben, LEGO kockákból építette fel a híres szállót – igaz, csak annak előcsarnokát és recepcióját. Feist eredetileg a Battlestar Galactica harci írányítóközpontját akarta megépíteni, ám ahhoz nem találta meg a megfelelő építőelemeket, így döntött gyerekkora kedvenc sorozata mellett, amit előkészületként számtalanszor újranézett. Az elkészült előcsarnok minden apró részlete a helyén van, még a padlóburkolat mintája is stimmel – igaz, se Basil, se Sybil, se Polly vagy Manuel nem található meg benne.

A Waczak szállót igazán jól ismerők még azt is meg tudták állapítani, hogy a minidíszlet A németek című epizódot teremtette újra, erre utal a tűzoltókészülék és a törött agancsú trófea a falon. Feist az apró Waczak szálló modellt a BrickFair Virginia nevű éves LEGO találkozóra készítette, ahol lelkes amatőrök rendre csodás építményekkel rukkolnak elő, és azt tervezi, hogy az előtérhez a következő években hozzáépíti a teljes hotelt.