Az esküvők vonzásában

Egy újabb romantikus vígjáték a tengeren túlról, melyben a hősnő nem menekül az esküvők elől, hanem éppenséggel állandó résztvevője azoknak. Eddig pontosan 27 esküvőn jelent meg, méghozzá koszorúslányként. Innen az eredeti cím: 27 dresses, mely magyarul már kevésbé frappánsra sikeredett: 27 idegen igen.

Jane-t (Katherine Heigl - a Grace klinika és a Felkoppintva sztárja) még gyermekkorában bűvölte el az esküvők romantikus világa. Következésképpen felnőttként mindent meg tesz, hogy minél többször lehessen részese ennek az élménynek. Így lesz belőle állandó koszorúslány. Jane kimondottan idealista alkat, ráadásul végtelenül romantikus és mindenkinél önzetlenebb nő. Ezt az önzetlenségét kérdőjelezi meg az egy nap váratlanul betoppanó húga, Tess (Malin Akerman - Agyő, nagy Ő!). A fiatal lánytestvér egy perc alatt bolondítja magába nővére titkos szerelmét, George-ot (Edward Burns) aki nem más, mint Jane saját főnöke. A képletet tovább bonyolítja Kevin (James Marsden - Bűbáj) a cinikus riporter, aki egy véletlen folytán botlik Jane-ben. A jó szimatú és szarkasztikus tollú újságíró nem csak egy nagyszerű sztorit lát Jane esküvő-függőségében, hanem saját karrierjének első nagy dobását is.

Amikor Tess megkéri Jane-t, hogy szervezze meg az esküvőjét, melyen George lenne a párja, akkor hősnőnk kénytelen felülvizsgálni eddigi életstílusát. A film bár az esküvői ruhák, a fogadalomtételek helyszínei és az igazi keresése hatalmas Bermuda-háromszögét rajzolja meg, valójában nem szól másról, mint egy megkésett felnőtté válásról. Ehhez persze szükséges egy alkohollal feloldott, gátlásoktól mentes vad éjszaka, no meg egy rég vágyott, ám kiábrándítóan unalmas csók.

A film forgatókönyvírója, Aline Brosh McKenna, aki korábban a nagy sikerű Az ördög Pradát visel írójaként futott be. Most egy igazi női, romantikus film kerekedett a tollából, ami nem meglepő, hiszen az alaptörténetet egy valós barátnőjének az esete inspirálta. A filmet jellemző és meghatározó erős női hangulatot, szintén a gyengébbik nemhez tartozó Anne Fletcher komponálta meg. A most rendezőként debütáló Anne Fletcher eddig a 40 éves szűz, a Step up és a Hajlakk című filmek koreográfusaként írta be magát a filmtörténetbe.