Az útvesztő: már biztos a folytatás

A hír nem meglepő, de hivatalos, hiszen már nyitáskor sikeresnek bizonyult a film, és amúgy is van az alapanyagként szolgáló regényből második, sőt, harmadik rész is.

Ma már semmi meglepő nincs abban, hogy egy sikeres film folytatást kap, sőt, a stúdiók eleve franchise-ban gondolkodnak, nem varrják el a történeteket, és igyekeznek olyan regényeket megfilmesíteni, amiknek már eleve van folytatása. Ez a recept szóról szóra igaz a legújabb tini kalandfilmre, Az éhezők viadala sikerét meglovagló Az útvesztőre, hiszen a film várakozáson felül nyitott - Észak-Amerikában az első héten már 32.5 millió dollárt hozott, világszerte pedig nem lebecsülendő 81.5 milliót szedett össze, főleg azt tudva, hogy a film költségvetése alig 34 millió volt. A talányos labirintusba zárt gyerekcsapat kalandjai egészen biztosan nem értek véget az utolsó percben, hiszen a túlélők az útvesztőből kijutva újabb rejtéllyel találták szemben magukat. Ehhez tegyük hozzá, hogy James Dashner alapanyagként szolgáló regénye eleve rendelkezik második résszel, és már készen is áll minden a folytatáshoz, ráadásul a szereplők egyike sem olyan világsztár, hogy kizárólag az ő részvételüktől függene minden.

A  20th Century Fox mindezek fényében már ki is tűzte a folytatás, a Maze Runner: Scorch Trials – a regényt a magyar kiadó már most őszre ígéri – dátumát 2015 szeptember 18-ra. Ez kevesebb mint egy év múlva lesz, így a stábnak rendesen bele kell majd húznia, de fiatalok és biztos bírják a tempót. Kérdés, hogy a főszereplők, vagyis Dylan O'Brien, Thomas Brodie-Sangster, Kaya Scodelario Will Poulter közül ki tér majd vissza, de a rendező jó eséllyel ismét Wes Ball lesz, a regényt pedig megint Noah Oppenheim dolgozza át forgatókönyvvé, amiről csak annyit árulhatunk el, hogy kiderül, annak idején egy másik csapattal is kísérletet folytattak, és a két társaság most először találkozik.