Batman nem viccel

Míg a Marvel szuperhősei általában remekül érzik magukat a vásznon, a rivális DC univerzum lakói a korábbinál is jóval komorabbak lesznek, ha igaz, amit a Warner Bros. új vállalati irányelvéről mondanak.

Számos forrás állítja egybehangzóan, hogy a Warner Brothers stúdió kifejezetten előírta forgatókönyvírói és rendezői számára, hogy a készülő szuperhős filmekben nem lehet poénkodni. Ez elsősorban a most forgatott Batman V. Superman: Dawn of Justice. című óriási vállalkozásra igaz, de igaz lehet a jövőben bármelyik más képregény-feldolgozásra is. Az ok azonban egy másik filmben keresendő, a Zöld Lámpásban. A Warner kifejezetten könnyed darabnak szánta a Ryan Reynolds főszereplésével készültdarabot, ám a kritikusok eröltetettnek és gyengének találták a humorát, a nézők pedig elkerülték.

 

Bár első ránézésre a humortalanság ostoba döntésnek tűnhet, valójában ez támasztotta fel a gyengélkedő, sokszor valóban elviccelt Batman franchise-t is, és az sem lényegtelen szempont, hogy a DC Comics feldolgozásainak hangnemét markánsan meg lehessen különböztetni a konkurenciától. A nagy kérdés persze az, milyen lesz a gyakran viccelődő  Dwayne „The Rock” Johnson Shazam feldolgozása, és mi van, ha mondjuk visszatér a Joker, vagy olyan, eredetileg nagyon szórakoztató karakterekhez nyúlnak, mint a Gumiember?