Bombanőkkel és hányós humorral támad a Kémkölykök 4

Ezt a kémhistóriát nemcsak a kölykök fogják szeretni, Jessica Alba, Alexa Vega, na meg persze a mexikói fenegyerek, Danny Trejo kedvéért apuka is tuti leül majd a tévé elé!

Van egy nyomós érvünk amellett, hogy a Kémkölykök 4D: A világ minden ideje nem is olyan rossz film!

Íme:

alexa-vega.jpg

 

De persze van itt más is, ami miatt érdemes megnézni!

Robert Rodriguez valaha Quentin Tarantino legjobb tanítványa volt, de míg közös agymenéseik, az Alkonyattól pirkadatig és a Grindhouse után Tarantino inkább díjhalmozó művészfilmes lett, Rodriguez menthetetlenül lecsúszott a B-kategóriás gagyigyárosok közé. Persze ő sosem csinált ebből titkot, sőt, a egyenesen büszke rá, és a mai napig ugyanolyan gyermeki élvezettel gyúrja egybe az összes kedvenc kémes, bérgyilkosos, zombis, vámpíros és űrhajós filmjét, mintha csak a gyerekszobában vívna háborúsdit a gumidínók és a G.I. Joe-figurák között. A mexikói fenegyerek ráadásul minden filmforgatásra magával viszi az összes rokonát és barátját, a sittes kuzintól, Danny Trejótól kezdve a gyerekein át Jessica Albáig és Alexa Vegáig. A gyerekeiről nem is beszélve, akik néha maguk is adnak filmötleteket az apjuknak (így született például a Cápasrác és Lávalány).

A 2011-es Kémkölykök 4D ötlete például onnan jött, hogy Jessica Alba a 2010-es Machete forgatására kénytelen volt magával vinni az egyéves kislányát, Honor Marie-t, akinek természetesen pont akkor lett tele a pelenkája, amikor már el kellett volna kezdeni felvenni a színésznő jelenetét. Rodriguez persze csak egy nagyot rögöhött a kínos és szagos incidensen, és felajánlotta Jessica Albának, hogy később forgassanak filmet egy olyan kémnőről, akinek két világmegmentés közben otthon a gyerekeivel is foglalkoznia kell. És legyen a 3D effektek mellé bűze is a filmnek, amit a mozinézők a megfelelő időben felvillanó jelek alapján maguk is megszagolhatnak a belépőjegy és a szemüveg mellé adott kartonlapokon. Olyan szar, hogy az már jó, nem igaz?

large-screenshot2.jpg

Ha otthon nézzük meg a Kémkölykök 4-et, akkor persze a szagos és a háromdimenziós élmény is kimarad, így csak a mostohagyerekei szemében unalmas anyukának hitt, női szuperügynök bénázásain röhöghetünk. Azon viszont elég sokat lehet, szerintem például kimondottan vicces, amikor Jessica Alba egy pocaklakóval a hasában először Bond-filmekbe illő autós üldözést nyom le, aztán még a főgonosz martalócaival is jut ideje leszámolni, mielőtt elfolyna a magzatvize.