Brad Pitt beperelte Angelina Jolie-t

Exfelesége eladta egy orosz üzletembernek egy francia borászatban lévő részesedését, amelyet együtt vásároltak, és ezzel megsértette korábbi megállapodásukat.

Pitt csütörtökön nyújtotta be Los Angelesben azt a keresetet, amiben azt állítja, hogy korábbi felesége, Angelina Jolie megszegte a megállapodásukat – miszerint a másik beleegyezése nélkül nem adják el a Château Miravalban lévő érdekeltségeiket –, amikor eladta a részesedését a Stoli Group egyik vállalatának, a Jurij Shefler orosz oligarcha által irányított szeszesital-gyártónak. Az Oscar-díjas házaspár 2008-ban vásárolt többségi részesedést a délkelet-franciaországi Marseille és Nizza között fekvő borászatban, és 2014-ben ott is házasodtak össze.

Pittnek az évek során szenvedélyévé vált a borászat, és rengeteget dolgozott azon, hogy a Miraval a világ egyik legelismertebb rozé bor készítője legyen, amelynek éves bevétele aztán meghaladta az 50 millió dollárt  – áll a keresletben. Ezzel szemben Jolie pusztán a gyors nyereségre hajtott, amivel "indokolatlan károkat" okozott.  A színésznő 2021 januárjában közölte Pitt-tel, hogy "nehéz szívvel hozott fájdalmas döntést", amikor elhatározta, hogy eladja  a részesedését – ugyanis személyes ellenérzése, értékrendje miatt nem akart többé olyan üzleti vállalkozás tulajdonosa lenni, aminek köze van az alkoholhoz –, csakhogy az üzletet már nyélbe ütötte, mielőtt Pitt tudomást szerzett volna róla, noha a színész elővásárlási joggal rendelkezett. Pitt ügyvédei szerint Jolie szándékosan akart kárt okozni ügyfelüknek.

(Forrás: The Guardian)

Címlapkép: Jonathan Leibson/Getty Images