Chanel, Chanel, Chanel!!!

Chanel, Chanel, Chanel... Ám ezúttal nem csak a kifutón, hanem a mozikban is. Gabrielle Chanel hányatott sorsú gyerekkorát, sikertelen énekesnői próbálkozásait a párizsi mulatók világában, majd kezdeti vívódásait önmagával, egészen a divat királynőjévé válásáig kísérhetjük nyomon Audrey Tautou főszereplésével.

Mondhatnánk azt is egy újabb önéletrajzi film, mely a divat cézárainak sorát bővíti, de kissé tévedünk ezzel. A film inkább főhősünk (Gabrielle Chanel, Audrey Tautou) felemelkedést kíséri soron a kezdeti sikertelenségeken át, lelki vívódások, próbálkozások, az ego magára találásának fényében, egészen annak csúcsra jutásáig. Történetünk, követve a kronológiát Gabrielle gyerekkorával kezdődik, elhagyott gyerekként nővérével árvaházba kerülnek, ahol megtanulja a varrás kezdeti fortélyait. Majd bepillantást nyerünk Párizs századfordulós éjszakai életébe, itt kapja nevét is, ami akaratlanul is ráragad, Coco. Így születik meg Coco Chanel, ami mára egyet jelent az utánozhatatlan stílussal és a kifinomult eleganciával.

A név már adott, amit senkit sem ismer még!!! Coco magára találása, indíttatás hogy divattervező legyen, azonban csak később köszön be életébe. Az első szerelem, kapcsolat egy idősebb francia arisztokratával, a századforduló úri élete, lóversenyek, vidéki kastély, a szegénység árnyékába, mely férfiruhák nőivé alakítására sarkalja. Ezzel megelőzve korát egyszerűsíti a női viseletet, harcol a konvenciók ellen (nem hord fűzőt), kialakul egyéni stílusa. Mint minden életben így Cocot sem kerüli el az igaz szerelem, és annak drámai végzete. Életét ezen túl csak a divatnak szenteli, így emeli nevét a divat csillagai közé.

A film kötelező a divat szellemétől átitatott emberek számára, röpködő kosztümök, 20-as évek hangulata egy nő megszületése, mely mára már intézmény a divat egén. Köszönjük Coco!!!