Csajok a csúcson_Ricsipí szemével

Nem tudtam elfogulatlanul leülni a film elé, több okból kifolyólag. A fő ok természetesen az, hogy ugyanaz a stáb készítette ezt a filmet, mint akik a Hangyák a gatyában-t. Másrészt a háttér-információk is befolyásoltak, melyek szerint külföldön a filmnek lényegesebben nagyobb sikere volt, mint elődjének, és az alkotógárda is sokkal több tapasztalattal állhatott neki ennek a fiataloknak szóló vígjáték elkészítéséhez.
Szóval leültem, és elkezdődött a mozi (persze németül, akkor még nem volt szinkronizált kópia). Szerencsére eme nyelvi akadály nem jelentett különösebb gondot, a sztori ugyanúgy érthető volt. A témaválasztás szinte adta magát: míg az előző részben a fiúk, most a lányok fedezik fel a nemi élet gyönyöreit.
Érzésem szerint ebbe a filmbe több verbális poént tettek, mint elődjébe, bár nem bántak fukaron a képi tréfákkal sem. A történet könnyen emészthető, és a viccek mellett a tizenévesek számára jó kis tapasztalatgyűjtemény a "mit ne", "mit hogyan", "mit miért" kérdéskörére vonatkozóan. Szimpatikus az is, hogy nem az aktuális hollywoodi "tinicsillagok" szerepelnek benne, hanem végre friss hús van a vásznon. Összegezve: bátran ajánlom mindenkinek hétköznapra, hétvégére, buli elé, suli helyett, sőt bátrabbaknak akár még első randira is!