Csak semmi szexet, kérem, ügynökök vagyunk

Napjainkban, amikor a legtöbb sikersorozat nem bír meglenni lifegő keblek és intenzív döngetések nélkül, nehéz elképzelni, hogy egy szinte szexmentes történet valaha menő lehetett. Pláne, hogy az érintett széria minden idők egyik legizgalmasabb és legvalódibb love story-ját is magába foglalta. Hát persze, hogy az X-aktákról van szó.

Mulder és Scully között már az első epizódban létrejött valami egyszeri és megismételhetetlen, az alkotók azonban sokáig elutasították, hogy néhány sokatmondó nézésnél és kézfogásnál több történjen a bátor ügynökök között. Mulder még Scully bokáját is ritkán pillanthatta meg, mintha csak a régi, romlatlan időkben jártunk volna, melyek valójában nem is léteztek. Az ötödik szezon környékén aztán a sorozat atyja, Chris Carter is elismerte, hogy itt bizony szerelemről van szó, csak nem a fogalom fizikai értelmében. Ekkor mindenki elmorzsolt egy könnycseppet, hogy ah, mily’ megható, de a tetemes rajongótábor továbbra is követelte a beteljesülést, ami az első mozifilmben majdnem el is jött. Csak az a darázs, csak azt tudnánk feledni!

Mielőtt eljutnánk a forróbb részekhez, fontos megemlíteni, hogy ügynökeink sosem voltak aszexuálisak. Mulder pornókazettákat gyűjtögetett, Scully néha elment egy randira, sőt, mindketten szexeltek is, csak éppen nem egymással. Ennek azonban súlyos következményei voltak, legyen szó Mulder vámpíros kalandjáról (Szentháromság), vagy Scully tetovált fickóval folytatott rövid viszonyáról (Soha többé). Bizonyítandó, hogy a testiség sosem jelentett jót az X-aktákban, elég rosszul járt a hancúrral a páros főnöke, Walter Skinner is (Skinner őrangyala).

Bár a kezdeti kétértelmű pillantásokat és célozgatásokat fokozatosan szaporodó simogatások és szemérmes puszik váltották fel, az első valódi Mulder-Scully akcióra egészen a hetedik évad Millenium című részéig kellett várni. Ebben viszont olyan csók csattant el Szilveszter éjjelén, amilyet már nehéz lett volna az igaz barátsággal és a partneri összetartással magyarázni. De csalódnia kellett annak, aki a következő fokozatot szerette volna látni, azt ugyanis végig misztikus homály lengte körül. Egyszer nagyon úgy tűnt, hogy a huncut kollégák együtt töltötték az éjszakát, a kilencedik szezonban pedig elhangzott, hogy Scully "egy magányos éjjelen az ágyába invitálta Muldert", de ez volt a maximum.

Mindemellett nehéz figyelmen kívül hagyni a tényt, hogy közben született egy fiuk. William keletkezésének körülményeiről megoszlanak a vélemények, és bár néhány jelből sejthető, hogy hagyományos úton fogant, az űrlények közreműködése sem zárható ki. Ilyen előzmények után nem csoda, hogy a legendás kapcsolat egy ágyban, felöltözve ölelkezéssel érte el a – közönség elől sem rejtegetett - csúcspontot. Kérdés, hogy a 2016-ban induló új sorozat megtartja-e ezt a szemléletet, vagy messzebbre merészkedik. Januárban jön a válasz.

További infók ITT.