Derült égből Polly

Felemásra sikerült Ben Stiller és John Hamburg nevével fémjelzett legújabb vígjáték-projektje.

Reuben Feffer (Ben Stiller) kockázatelemző menedzser a legkisebb rizikóval járó élettervet követve megnősül, majd a vidám hangulatú kóser lagzi után egy déltáji szigeten élvezné a meghitt nászutat, az ifjú feleség azonban a rizikófaktorra fittyet hányva már a mézeshetek első napján felszarvazza újsütetű vőlegényét. Az életét kínos gondossággal építgető yuppie depresszió helyett dilis ex-sztár barátja (Phillip Seymour-Hoffman) tanácsára becsajozik, "áldozata" a temperamentumos Polly (Jennifer Aniston), aki a hétköznapi élet apróbb veszélyivel mit sem törődve alaposan felforgatja neurotikus barátja életét.

Felemásra sikerült Ben Stiller és John Hamburg (a méltán sikeres Apádra ütök és a kasszáknál teljes joggal elhasaló Zoolander, a trendkívüli című filmek alkotói) nevével fémjelzett legújabb vígjáték-projektje. Egyrészt mindenképpen dicséretes, hogy a film gyomorforgató altáji poénok visszaszorításával kíván nevettetni, másrészt viszont pont ez a nemes tulajdonsága válik a film negatívumává is egyben: olcsó vécés poénokban tapicskolás nélkül ugyanis meglepő módon ez a vígjáték nem eléggé vicces. Az átütő humor égető hiánya pedig sajnos végleg lerántja a leplet a forgatókönyv nyilvánvaló hiányosságairól, a sztori ugyanis legtöbbször a jól bevált vígjátéki elemekkel operál, az a pár jelenet, ami némi eredetiségről tesz tanúbizonyságot viszont sehogy sem passzol a történethez. Aniston és Stiller veszekedős szcénája a hóbortos ügyfél hajóján hajmeresztően kilóg a történet amúgy sem töretlen egységéből. A főszerepben domborító Stiller szokásos neurotikus Woody Allen-t imitáló imidzsét hozza, a mellette igen csak haloványan tündöklő Anistonról pedig ezredszerre is kiderül, hogy Rachelként hozza a legjobb formáját.
A vígjáték abszolút sztárja a mindig, mindenhol, bármilyen projektben zseniális alakítást nyújtó Phillip Seymour-Hoffmann, ha másért nem is, az ő "kosáresői"-ért érdemes megnézni ezt a filmet.