Emma Stone és a Kabaré

Minden valamire való hollywoodi színész életében eljön egyszer az a pillanat, amikor úgy dönt, szerencsét próbál a Broadway-n. Emma Stone számára most jött el ez a pillanat, és Sally Bowles-ként állhat a színpadra Alan Cumming partnereként abban a szerepben, amit egykor Liza Minelli tett oly híressé.

A bennfentesek már akkor nyílt titokként kezelték a tényt, hogy Emma Stone kaphatja meg a híres Kander & Ebb musical főszerepét, amikor tavaly kiderült, hogy a darabot újra műsorára tűzi a Roundabout Theatre Company, ám a szerződéskötést elhalasztották a színésznő egyéb szerepei, nevezetesen A csodálatos Pókember 2. miatt. Így aztán szintén igen népszerű Michelle Williams állhatott színpadra, akinek november elejéig szól a szerződése, és őt váltja Stone jövő február elejéig, vagyis szinte a teljes téli időszak alatt táncol és énekel majd.

A darabot két igazi hollywoodi nagyágyú, Sam Mendes és Rob Marshall rendezi, Alan Cumming alakítja a Kaberé műsorvezetőjét – amit már korábban is megtett, és 1998-ban Tony-díjat kapott érte, a szereplőgárdában pedig helyet kapott Linda Emond, Danny Burstein és Bill Heck. Stone-t legközelebb Woody Allen új vígjátéka, a Káprázatos Holdvilág főszerepében láthatjuk, amely jövő héten egyben a 71. Velencei Filmfesztivál nyitófilmje is lesz.