Ez lehet Taika Waititi legőrültebb filmje

Az új-zélandi rendező élőszereplős filmet készít a kultikus Flash Gordonból.

A Porton is beszámoltunk róla, hogy a Thor: Ragnarök és a Jojo Nyuszi rendezője a Flash Gordon című kultklasszikus nyomán készít filmet. A 2019-es hírek még arról szóltak, hogy animációs formában képzeli el a rendező a projektet, de John Davis producer most arról számolt be a Collidernek, hogy Waititi meggondolta magát a forgatókönyv írása közben, és inkább egy élőszereplős filmet készít.

A Flash Gordon eredetileg képregénycsík formájában jelent meg, és 1934-től egészen 1992-ig futott. Alex Raymond alkotásának főszereplője egy egyetemista srác, akit elrabolnak, és az a feladata, hogy segítsen megakadályozni, hogy egy bolygó a Földbe csapódjon. 1980-ban Mike Hodges (Öld meg Cartert!) készített filmadaptációt olyan színészekkel a főszerepben, mint Max von Sydow, Sam J. Jones, Timothy Dalton, Brian Blessed és a korszak egyik legnagyobb szexszimbóluma, Ornella Muti.

Arról, hogy a Superman riválisának szánt filmből miként lett giccses űropera, itt írtunk részletesen. Érdekesség: a film legendás zenéjét a Queen szerezte, a produkció egyik legnagyobb rajongója pedig maga II. Erzsébet, aki az unokáival minden karácsonykor megnézi.

Az egyébként még nem biztos, hogy Waititi meg is rendezi a filmet, ugyanis eléggé tele van a határidőnaplója. Jövőre jön a Thor: Szerelem és mennydörgés, Our Flags Means Death címmel az HBO Maxnek készít kalózos komédiát, régi barátjával és honfitársával, Jermaine Clemente-tel egy új kalandsorozaton dolgoznak, és persze még egy Star Wars-filmet is össze kellene dobnia az új-zélandi rendezőnek...

John Davis producer mindenesetre bízik benne, hogy Waititinek lesz ideje a rendezésre, elvégre az eredeti film óriási hatással volt rá gyerekként, és ma is az egyik kedvencének tartja. A saját verziójában viszont újszerű módon nyúlna a karakterhez, illetve a képregény eredeti koncepciójához. Davis szerint Waititi

fantasztikusan izgalmas vízióval állt elő a filmhez (…), amely megtestesít mindent, ami különleges Taikában és a világában.”

via: Collider