Felkoppintva

A szabadszájú, néha igen, néha kevésbé vicces, nevezzük romantikus vígjátéknak műfajú filmek újabb darabjában minden megesik, ami nem valószínű. Higgyük el, hogy ez csak mese, és kacagjunk egy nagyot, vagy akadjunk föl mindenen, ami a Felkoppintva című filmet kissé élettelenné teszi? Ez itt a kérdés.

Ejha, ha az embert előléptetik, a kamera egyik oldaláról a másikra, és ezzel híres és gazdag lesz, nemcsak szép és csinos. Így járt Allison (Katherine Heigl) egy amerikai celebcsatornánál. Hogy a hihetetlen karrierfelívelést elviselje valahogy, nővérével bulizni megy. A meg hát típusú egyéjszakás kalandból bébi lesz, a léha életet élő kanadaiból, a pucér melleket gyűjtő weboldal készítőjéből, Danből (Seth Rogen) pedig apa. Mr. Tűz és Miss Víz természetesen hallani sem akar egymásról. No de kérem, mi lesz itt? Szerelem elhatározásra?

Az alapvetően gyenge történet a remekelő karakterek miatt él. Jó választás volt a kevésbé ismert főszereplő. A stáb nagy része ismerős lehet a 40 éves szűz című vígjátékból, amelyet szintén Judd Apatow rendezett, a már említett Heigl azonban inkább csak sorozatban tűnt föl. Jól kialakított jellemek, néha még akár meg is fontolható gondolatokkal arról, hogy a férfi és a nő együtt, meg hogy milyen a jó párkapcsolat. Mellette viszont marad a(z el)hihetetlen mese a szépségről és a szörnyetegről az álmok hazájában, ahol minden lehetséges. Sőt, még az ellentéte is.