Filmek az újévi lencséhez

Tudjuk, másnap van. Ezért most segítünk, hogy ne kelljen a műsorkínálat sűrű dzsungelében vekengenie a megfelelő filmért. Íme, négy film, amitől megáll a kanál az újévi lencsében.

Robin Hood, a fuszeklik fejedelmeTV2, 16:00

Ahogy Rambót kiparodizálta a Nagy durranás 2., úgy Robin Hoodot a fuszeklik fejedelme teszi fel a vicctérképre. Tény, hogy a Kevin Costner nevével fémjelzett film is tartogatott kellő mennyiségű humort, de igazi térdcsapkodós nevetést nem hozott magával.

A miniszter félrelépDuna, 18:40

Mennyi galibát tud okozni egy ablak, ugye? Pláne az, amelyik a gyanútlan emberek, de leginkább az orv bérgyilkos fejére csapódva instant amnéziát okoz. Miniszter még ilyen körülményesen nem enyelgett könnyű nőcskével. De mindegy is, mert Koltai Róbert stabilan hozza a tőle megszokott flúgos figurát, ami vegytiszta jutalomjáték neki, nekünk meg pláne, hogy nézhetjük.

Top SecretM3, 19:20

Kémfilmbe oltott Elvis Presley-praódia? Nevetséges! Így van. Ilyet csak olyan fickók tudnak kitalálni, akik már kijárták a viccakadémiát és summa cum laude végeztek is. Jim Abrahams, David és Jerry Zucker már letették a névjegyüket az Airplane-nel és a Nagyon különleges ügyosztállyal, így aki ezeket ismeri, az tudja, hogy mire számítson a Top Secrettől, már ha van olyan, aki még nem látta ezt a filmtörténeti (Oscar-díjra méltatlanul nem jelölt) remekművet.

ÜvegtigrisFEM3, 21:05

Trágárkodni igenis vicces. Még akkor is, ha olykor céltalan. Egy-egy elejtett kötőszó adja meg az Üvegtigris, a végtelenül szerencsétlen és még szerencsétlenebb barátokkal megáldott büfés, Lali történetének ízét. Meg amúgy a hétköznapokban is így beszélünk, nézzünk csak szépen magunkba. Az meg mindegy is, hogy a film maga miről szól, mert hangulatos és végtelenül magyar.

Ha valakinek nem szimpatikus ez a kis lista, akkor nyugodtan vegye kezébe az irányítást és szörfözzön a csatornák között, mert tuti, hogy ismeretterjesztő és főző műsorok között is meg lehet találni a 2016. január 1-re a legideálisabbat.