Friderikusz vs. Pimasz úr

Most két ottalvós műsor is ölre megy a nézőszámokért, így pro és kontra megvizsgáljuk hol az igazság. Az a jó, ha a riporter megy házhoz vagy ha a sztár cellázik 24 órán keresztül egy megelevenedett IKEA katalógusban? Segítünk dönteni.

Összezárva Friderikusszal

Az alapkoncepció az, hogy egy Amerikai konyhás nappaliba zárva beszélget Friderikusz az éppen aktuális heti vendéggel. Megfordult már nála Gyurcsány Ferenc, Nagy Alekosz és Tóth Gabi is, hogy csak a legnagyobb neveket említsük. A stúdió előre be van rendezve, vannak fotók meg egyéb ilyen apróságok, amiktől a celeb egy fokkal könnyebben megbocsát a neon színben pompázó bútorok és a csillió vattos reflektorok miatt, amik nem annyira jellemzők egy kispolgári nappaliban. Mindegy. A lényeg, hogy itt - a mondás szerint - 24 óráig se ki, se be, max. Friderikusszal lehet diskurálni. Igen, ezt tudja, de ezt stabilan. Friderikusz teszi a dolgát: kérdez, kérdez és kérdez. Meg néha visszaszúr ha valami totál blődséget böfög vissza az alany. Szóóóval ez egy kicseszett vallatás, csak itt Friderikusz a jó és a rossz zsaru is, mert amikor jópofizás van, akkor nevet, kacag, mosolyog, ahogy az illem megkívánja, de ha kell, akkor keményen bekérdez. Fura ez a kettősség és ezérti is olyan megfoghatatlan a műsor, mert valahol azért jó, hogy a bulvárlapokat kenterbe verő mélységekig ássa bele magát a meghívott vendégek kevésbé ismert életében, közben meg ott van az is, hogy ez egy nyíltan szerkesztett műsor, szóval egy része tuti, hogy ordas nagy kamu. Vagy nem. Ez inkább hit kérdés.

Pimasz úr átcuccol

Pimasz úr, azaz Papp Gergő megfog egy GoPro kamerát, felteszi a fejére, aztán a feleségével együtt elmegy egy kis időre a leszerződtetett nevezetesség otthonába, aztán ott majd adja magát a történet, lesz, ami lesz. És itt tényleg megáll a tudomány. Jó, nyilván az adott híresség is felkészülhet a vizit előtt, kiganézhatja a fészert, leporolhatja a szekrény tetejét, a könyvespolcon lecserélheti a semmitmondó regényeket a Révai összesre vagy legalább a Leslie L. Lawrence köteteket fellazíthatja egy-egy Coelhoval, aztán a halom szennyest is kimoshatja vagy elégetheti, a kádat is kisikálhatja, de mindezeket akkor is megteszi az ember, ha barátokat fogad, nem fejkamerás Papp Gergőket. Az ilyen kis apró csinosítgatásoktól még ugyanazt az embert kapjuk, akinek megvan az a komfort érzete, hogy ő van otthon. Ennek köszönhetően nincs meg az a vallatás feeling, mint az Összezárva Friderikusszal című műsor esetében, mert itt a haza pálya adta előnyök miatt abszolút baráti beszélgetések zajlanak.

Kinek ez jön be, kinek az. Tény, hogy valakinek Papp Gergely egy tenyérbemászó alak, másnak Friderikusz egy tolakodó okostojás. Ha a celebek magánéletében akarunk szügyig gázolni, akkor az a legjobb, ha a fent említett két műsort felváltva nézzük.