Hidegháborús kémfilmet rendez Spielberg

A mostanában főleg megrendelésre dolgozó Coen testvérek írják az új Steven Spielberg film forgatókönyvét, a főszerepet pedig most is a rendező legjobb barátja, Tom Hanks kapta.

Szeptemberben kezdik meg a jelenleg még címnélküli új Spielberg film előkészületeit New Yorkban és Berlinben, amelynek forgatókönyvét Joel és Ethan Coen írja Matt Charman eredeti ötlete alapján – Coenék elutóbb Angelina Jolie-nak hozták össze a Rendíthetetlent. A történet egy valós hidegháborús epizódot dolgoz fel: a CIA egy James Donovan nevű ügyvédet bízott meg azzal, hogy járjon közbe egy, a szovjetek által elfogott U2-es pilóta – a világhírű ír együttes erről a kémrepülőgépről nevezte el magát - kiszabadítása ügyében. Tom Hanks alapítja majd a hidegháború kellős közepébe csöppenő ügyvédet, partnere Mark Rylance és Amy Ryan lesz majd.

Spielberg, mint mindig, most is producerként is ügyködik, a film gyártásáért a DreamWorks és Participant Media felel, a nemzetközi forgalmazás feladata pedig a Foxra hárul majd, az amerikai bemutató dátumát pedig 2015 október 16-ra tűzték ki.