Így reagáltak a sztárok, amikor megtudták, hogy meghal a karakterük

Robert Downey Jr. például sírt...

Marvel

A Marvel filmes univerzumának első 10 évének lezárásaként elbúcsúztunk a 20 filmből álló sorozat elindítójától, a Vasembertől. A Bosszúállók: Végjáték című filmben Tony Stark, azaz Vasember megmenti a Földet, meg úgy igazából az egész univerzumot, de ezért a saját életével fizet. 

Amikor a Russo fivérek, a film rendezői prezentálták, hogy mi, hogyan és miért fog történni a Végjátékban, és eljutottak a történet végéhez, amikor Vasember meghal, Joe Russo emlékei szerint Robert Downey Jr., karakterének sorsát hallva, elkezdett sírni, majd annyit mondott: 

Ez kib.szott menő.

Russóék ezzel kaptak is egy elég erős visszaigazolást, hogy akkor ezt így is kell csinálniuk. 

Jóval több Marvel-hős halt volna meg eredetileg a Bosszúállók-filmekben!

Az Oscar-jelölés miatt felkerült a netre a Bosszúállók: Végjáték forgatókönyve, telis-tele izgalmas geek csemegékkel! Vigyázat, spoilerek!

Tovább

Ugyanebben a filmben egy másik jelentős szereplő is feláldozta magát. Fekete Özvegy maga döntött úgy, hogy leugrik egy nagy szikláról bele a halálba, hogy ne a legjobb barátjának, Sólyomszemnek kelljen megtennie. Az önfeláldozásért cserébe pedig megszerezték az egyik Végtelen Követ, a lélek kövét. Scarlett Johansson a karaktere haláláról annyit mondott, hogy nem érte meglepetésként, és igazából örül is neki, hogy a saját, szeretetből hozott döntése volt az, hogy meghal.

Star Wars

Mark Hamill neve teljesen összefonódott Luke Skywalkerével. Csak három filmben lehetett őt látni, az mégis meghatározta az egész életét. Aztán jött az új trilógia, amiben visszatért, majd el is búcsúzott a karaktertől. (Gyakorlatilag azonban mégsem, mert Az utolsó Jedik után még láthattuk a visszafiatalított verzióját a Mandalóri című sorozatban.)

Mark Hamill a több mint 40 éves Star Wars casting videójával nosztalgiázik

Lucas fekete-fehérben vette fel, ahogy Hamill és Harrison Ford elpróbálnak egy jelenetet – anélkül, hogy ismerték volna a Csillagok háborúja sztoriját!

Tovább

Az utolsó Jedik forgatókönyvének elolvasása után csak annyit mondott, hogy hát akkor ennyi lett volna. Oké, ez van. Majd egyből el is kezdett dolgozni azon, hogy elszakadjon a szereptől, ami szinte az egész életének a része volt.

House of Cards

A Kate Mara által alakított újságírónő karakter, Zoe Barnes fontos részét képezte Kevin Spacey sorozatának. Törtető, ambíciózus, okos riporter volt, aki történetesen Frank Underwood szeretője is lett. Majd exszerető lett belőle, és amikor megneszelte a politikus piszkos kis ügyeit, akkor meg hirtelen meghalt: kilépett a metró elé. Pontosabban Frank Underwood kilökte a metró elé.

Ez volt a második évad első részének sokkoló pillanata. Mindenki ledöbbent, kivéve az újságírónőt alakító Kate Marát, ő ugyanis mindvégig tudta, hogy ez lesz a karakter sorsa. Ahogy egyszer egy interjúban említette, amikor először leült egy megbeszélésre a sorozat executive producerével, David Fincherrel, azonnal kiderült minden, hiszen Fincher  úgy kezdte a beszélgetést, hogy van egy jó és egy rossz híre. A jó az, hogy őt akarja Zoe Barnes szerepére, a rossz pedig az, hogy ez a karakter nem fogja megélni a House of Cards teljes történetét. 

Sikoly

David Arquette legalább annyira összenőtt a Sikoly-sorozattal, mint Mark Hamill a Star Warsszal. Tény, hogy nem egy Neve Campbellről van szó, aki a horrorsorozatnak tényleg a szíve és lelke, de mégis egy visszatérő, szerethető karaktert alakít. Ezért is volt olyan felkavaró látni, amikor a Sikoly 5. részében a nyugdíjba vonult Dewey rendőrt kegyetlenül megöli az álarcos gyilkos.

Mennyire emlékszel a Sikoly-filmekre?

Befutott a Sikoly hatodik része a mozikba, itt az idő összegezni: kapd fel a telefont, és válaszolj a kérdésekre!

Tovább

David Arquette maga is megdöbbent, amikor először olvasta a forgatókönyvet. Le kellett tennie a szöveget, annyira sokkolta, hogy a karaktere meghal. Mély sóhajtások közepette, szomorúan vette tudomásul és fel kellett dolgoznia valahogy a tényt, hogy nincs tovább, elvégre olyan régóta a része volt a szériának.

Trónok harca

Robb Stark megszemélyesítőjének konkrétan traumát okozott, hogy kiírták a sorozatból. Ám a híres-hírhedt vörös nász jelenet nem csak számára volt meglepő ez volt az a víg lakoma, ami hirtelen kegyetlen vérfürdőbe torkollt. A váratlan fordulat a nézőket is sokkolta, persze csak azokat, akik nem olvasták a könyveket. Ezért is kerültek fel a netre olyan reakcióvideók, amik pont ezt a kettősséget mutatták be. Akik ismerték a történetet, kaján vigyorral az arcukon ülve vártak a vörös nász nagy csattanóját és filmezték azokat, akik még nem olvasták a könyveket. Volt nagy meglepődés és sikongatás.

10 évvel az epizód bemutatása után a Robb Starkot alakító színész, Richard Madden azt mondta, hogy sokan sírtak a stábból, és azt érezte, hogy elszakították a családjától, attól a családtól, amelyikkel együtt volt a képernyőn, és amelyikkel egy csomó időt töltött a forgatások alatti öt évben. 

Harry Potter

Nem Dumbledore-ról, nem Sirius Blackről, de még csak nem is Harry Potterről van szó. (Aki most meghalt végül? Ha igen, akkor hogy támadt fel, ha nem is volt nála a feltámadás köve? Vagy csak a benne élő horcrux halt meg? Na mindegy...) A saját karakterének halálán meglepődő ember nem más, mint James Phelps. A filmsorozatban ő játszotta Fred Weasley-t, Ron egyik bátyját. 

2007-ben jött ki az utolsó Harry Potter-könyv, amit Phelps egyből meg is vett. Akkor már rég ő alakította a vásznon a Weasley ikrek egyikét, de a filmek még csak a Főnix Rendjénél jártak. A sorozat hatodik részében, a Félvér Hercegben Fred még élt és virult, így nagy meglepetésként érte Phelpset, amikor a vonaton ülve a Halál ereklyéit olvasva eljutott ahhoz a részhez, amikor Fred Weasley meghal. Kicsit sokkot is kapott, és itt döbbent rá, hogy valójában mennyire kötődik ehhez a szerephez. Annyira, hogy észre sem vette, hogy a kalauz már sokadjára szólítja fel, hogy mutassa a jegyét. Erre a lehető legangolosabb dolgot tette: az ellenőr felé fordult, majd azt mondta, hogy haver, épp most haltam meg, nem lehetnék egy kicsit csak úgy egymagamban?!