Jude Law lett a gonosz király az új Artúr-mozifilmben

Ő alakítja Vortigernt Guy Ritchie látványos akciójelenetekkel turbózott Excalibur-feldolgozásában.

Az Entertainment Weekly-ben jelentek meg az első hivatalos fotók a King Arthur: Legend of the Sword című kosztümös fantasy forgatásáról, amiben Guy Ritchie meséli majd el a amga összetéveszthetetlen stílusában az Excalibur legendáját. Artúr királyt a Sons of Anarchy sztárja, Charlie Hunnam alakítja majd, Jude Law pedig a híres V. századi brit hadurat és királyt, Vortigernt alakítja, aki a romanizált briteket vezető Arturius ellensége volt.

nem5i89iwkxupp_1_b.jpg

Bár az Arthur-mondakört sokan sokféleképp feldolgozták már. Többek között John Boorman az Excaliburban, ahol Helen Mirren volt Morgana, Sir Gawain pedig Liam Neeson, illetve emlékezetes volt az Antoine Fuqua-féle Artúr király is, amiben Clive Owen volt Arthur, Keira Knightley pedig Guinevere.

Guy Ritchie-t viszont biztosan nem kell félteni, emlékezetesen fog hozzányúlni a mitikus Excalibur történetéhez, hiszen 2009-ben pont Jude Law-val (és persze Robert Downey Jr.-ral) mutatta meg, hogy a rengeteg Sherlock Holmes-adaptáció mellett igenis van létjogosultsága egy kosztümös akciófilmnek! A 2017-ben mozikba kerülő blockbusterben egyébként Eric Bana, Djimon Hounsou és David Beckham is feltűnik majd.